Můj čas na kafíčko

Umí přesně mířit na branku

Můj čas na kafíčko

Podsouvá se jí, že loví mezi tvůrci, dceři ale „odpírá“ kariéru. Co tím dokazuje? Prostě ví, že...

Jako do síťky chytá jednu úspěšnou roli za druhou. Herečka Jana Bernášková (40), kterou jsme sledovali v letním seriálu Co ste hasiči, se ale občanské role „protekční herečky“ hned tak nezbaví. Vždyť co muž, to vyšlapaný chodníček k vytouženým rolím. Ale nakonec proč ne?

Ke štěstí a slávě rozhodně nepřišla jako slepá k houslím. Cíleně se jí podařilo dostat tam, kde dnes je. Vystudovala konzervatoř, hrála v divadle, ale než se dostala na obrazovky, musela si počkat. Ve čtyřiadvaceti letech odešla do Prahy, kde začínala jako servírka, k tomu uklízela i prodávala v obchodě, protože byla bez angažmá. Sháněla peníze, kde se dalo. Pak přišly na řadu ponižující castingy na zahraniční televizní reklamy. Až režisér Dušan Klein (82) jí nabídl roli kadeřnice Bety v televizním seriálu Ulice, díky které se zviditelnila. Od té doby se stihla ukázat v několika dalších a neméně úspěšných seriálech. Tak například role potvory Ivety z retro seriálu Vyprávěj na ČT, kde se seznámila s

Zbývá vám 80% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden