Moje šťastná hvězda

Veronika Gajerová ztratila svou milovanou maminku!

Hvězda seriálu Ordinace prožívá obrovský smutek

Představitelka Zuzany Pantoflíčkové z Ordinace VERONIKA GAJEROVÁ (53) prožívá velmi těžké období. Zemřela jí maminka, slavná herečka NADĚŽDA GAJEROVÁ (†88). Smutné na celé události je také to, že na poslední rozloučení nepřišli žádní její kolegové.

Paní Naděžda Gajerová byla stejně jako její dcera úspěšnou herečkou a zároveň členkou činohry Národního divadla v Praze. Účinkovala v proslulých inscenacích, jako jsou Hamlet, Poprask na laguně, Naši furianti a další. K vidění byla také v mnoha filmech, a dokonce napsala několik knih. V první řadě to ale byla maminka, manželka a babička, se kterou se musela její rodina v uplynulých dnech rozloučit. „Maminka mě vedla dost přísně, ale já měla pocit, že musím všechno zažít hned,“ svěřila se nejmladší ze tří dětí, Veronika Gajerová, s tím, že to s ní rodiče neměli jednoduché. Zamilovávala se, utíkala z domu kvůli klukovi apod. Naděžda byla ale velmi moudrá žena a nejednou vytrhla své nejmladší dceři trn z paty. Dokonce byla Gajerové nesmírnou oporou v době, kdy od ní utekl PETR KRACIK (58) za svou tehdejší milenkou TEREZOU KOSTKOVOU (40). Nesla to totiž opravdu velmi těžce. „Nejtěžší bylo odpustit mu kvůli dětem, protože on se o ně nezajímal, nechal vše na mně. Přišel tak o jejich nejkrásnější léta...,“ vzpomínala Gajerová, která po letech k Petrovi už zášť necítí.

Skon přišel ve spánku

Půl hodiny po dvanácté, 16. ledna, se na Olšanských hřbitovech konal pohřeb maminky Gajerové. S legendární herečkou se přišla rozloučit nejen její nejmladší dcera Veronika, ale také její sestra NAĎA a bratr VÁCLAV. Poslední rozloučení trvalo zhruba 20 minut a celý obřad otevřela operní árie. Smuteční řeč pak pronesla sama Veronika. „Maminka pro mě nezemřela,“ řekla se slzami v očích a nezapomněla jí za všechno poděkovat. „Maminka měla krásný, plný život. Žila naplno a byla velmi milovaná,“ dodala viditelně dojatá herečka s tím, že odešla tiše, smířeně v od- poledním spánku. „Všichni jsme se s ní rozloučili, každý samostatně,“ dodala na závěr.

Nerozloučili se s ní

Velmi smutný na celé události je fakt, že přestože média informovala o odchodu herecké hvězdy ještě před samotným smutečním aktem, nedostavil se na pohřeb žádný z kolegů Naděždy Gajerové, aby se s ní důstojně rozloučil. A že jich za svou letitou kariéru potkala nespočet! Že by na ni všichni tak rychle zapomněli? Seriálová hvězda odmítla tuto skutečnost komentovat, zřejmě s ohledem na svou zesnulou maminku. Herečka si však nenechala poslední chvíle se svou má- mou zkazit. Nejenže statečně pronesla pár slov nad její rakví, ale navíc v sobě našla tolik síly, že bývalé člence Národního divadle zazpívala prostonárodní legendu o Panence Marii. Celý obřad pak zakončila píseň Moravo, Moravo, Moravěnko milá, která měla připomenout původ zesnulé Nadi Gajerové. „Je to chvíle, které se bojíme už jako děti, že přijdeme o rodiče. Ta chvíle je teď tady. Maminka by si ale přála, abyste byli dobré mysli a zaměřili se na láskyplnou energii,“ řekla herečka, kterou ztráta rodiče asi jen tak snadno nepřebolí.

Naděžda Gajerová patřila mezi uznávané divadelní i televizní herečky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden