Moje šťastná hvězda

Vůbec nechápal, proč se do něho zamilovala

Moje šťastná hvězda

Přehnané sebevědomí mu nikdy nic neříkalo. Když se o něho začala zajímat mladší a atraktivní Petra, myslel si, že se mu to snad jen zdá.

Vzhled moudrého pána a laskavý hlas jsou pro ARNOŠTA GOLDFLAMA (75) typické. Skrývá za nimi tragikomickou tvář a pochybnosti o sobě. Nad vodou ho ale drží hlavně jeho manželka PETRA (52).

Maminka Arnošta Goldflama (75) zemřela, když mu bylo 17 let. Dlouho se pak bál, že i on zemře příliš brzy. Ale vnitřních běsů, které v sobě po celý život nosí, je víc. Souvisejí hlavně s jeho židovským původem a pohnutými osudy jeho předků.

A tak, i když se narodil více než rok po skončení druhé světové války, téma holocaustu bylo v jejich rodině stále přítomné a o smutných zážitcích z drsných válečných let se doma hodně mluvilo.

Nemanželské dítě

Jeho tatínek Otto (†97) byl spolu s bratry odvlečen nacisty do východního Polska, kde je chtěli umístit v koncentračním táboře. Ale všem se podařilo uprchnout do tehdejšího Sovětského svazu a vstoupili do armády Ludvíka Svobody (†83). I když prošli frontou a byli několikrát zraněni, pořád měli více štěstí než jejich sestry, které se z

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden