Moje šťastná hvězda

Vždy v sobě našla sílu

Moje šťastná hvězda

Za pomoc trpícím lidem skončila v nacistickom vězění.

Život se s ní rozhodně nemazlil, humoru však měla na rozdávání. Herečka Věra Tichánková (†93) byla zavřena v nacistickém lágru. Na druhou stranu se ale díky nepříjemným zkušenostem stala herečkou a našla svou životní lásku.

Ztvárnila celou řadu úžasných postav. Tetičky, babičky nebo tchyně. Náladové, tvrdé i odtažité. Věra Tichánková (†93) si během svém kariéry zahrála přes sto dvacet postav, ale nebýt nacistů, věnovala by se úplně jinému povolání. Původně totiž studovala chemii. Po druhé světové válce pak našla svou spřízněnou duši.

Odvedlo ji gestapo

Narodila se 7. prosince 1920 ve slovenské Žarnovické Huti. Otec byl úředníkem Státních lesů, ale často měnil místo pracoviště, a tak se hodně stěhovali. Když tatínek zemřel, s maminkou a 

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden