Můj čas na kafíčko

Z Kanyzy udělali staříka nad hrobem!

Ještě než se Jan Kanyza (68) vrátil zpátky do seriálu Ordinace v růžové zahradě jako bývalý ředitel nemocnice v Kamenici Viktor Hofman, měl odletět za svou dcerou Bárou (34) a vnukem do amerického Dallasu.

Na cestu se připravoval dlouhé týdny, protože se při každém delším letu obává, že nevydrží bez cigarety. Tyto obavy však musel na půl roku hodit za hlavu. Tvůrci Ordinace se totiž rozhodli, že v seriálu má Kanyza stále své místo. Jenže z mocného muže udělali pomateného staříka s Alzhaimerem. Jak se herec se svou staronovou rolí vypořádává? A trpí zdravotní problémy i sám Kanyza?

Na svou novou roli se těšil!

Je známo, že si Kanyza se Zlatou Adamovskou (57) skvěle rozumí. Navíc má v seriálu i svého dlouholetého kamaráda Zdeňka Žáka (63), který v Ordinaci hraje doktora Ženíška. Na svou roli se prý proto skutečně těšil. Ale věděl vůbec, že bude hrát staříka, který trpí výpadky paměti? A je pro něj taková role příjemná? Možná je to pro něj spíš svým způsobem příprava na stáří, kdy se podobná situace nemusí vyhnout ani jemu nebo jeho rodině. Jaké zdravotní problémy ho ale trápí ve skutečnosti? Když minulý rok v létě nápadně zhubnul, všichni si mysleli, že jde o něco vážného. Sám herec ale nakonec vše uvedl na pravou míru. „V určitém věku už o sebe musí člověk trochu pečovat a udržovat se,“ a tak Kanyza shodil několik viditelných kil.

Jan Kanyza si se Zlatou skvěle rozumí.

Rodina jde zatím stranou

Za svou dcerou by tak mohl odletět nejdříve o prázdninách, kdy si herci z Ordinace dávají pauzu. Možná ale nakonec přeci jen vymění svého vnoučka za klid v jižní Francii. Právě sem totiž jezdí často odpočívat a především malovat. Kdysi se o něm říkalo, že měl údajně spolupracovat s komunistickou policií, a z toho byl psychicky na dně. „Už nikdy nebudu hrát, chci se věnovat jen malování,“ vzkázal tehdy veřejnosti Kanyza. Naštěstí se tak nestalo a teď má jako herec tolik práce, že rodina i rozjímání ve Francii musí jít stranou. Možná to ale nebude mít dlouhého trvání a Kanyza bude mít ve svém programu opět volné místo. Nechystají snad scenáristé v Ordinaci zvrat? Proslýchá se, že jedna z hlavních postav brzy zemře. Která? Zatím se můžeme jen dohadovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden