Moje sladké tajemství

Zanevřela snad na svůj život? Už o sebe zase pečuje

O  myšlenkách na sebevraždu veřejně Bára Basiková (58) promluvila po svém třetím rozvodu, kdy se zhroutila.

„Jsem z generace, kdy děti musely takzvaně držet hubu a krok. Nikdo se s námi nepáral,“ vzpomíná zpěvačka, která se s depresemi začala léčit až v dospělosti. Byla na tom psychicky tak špatně, že opakovaně uvažovala o sebevraždě.

Na posledního muže Petra nezanevřela.

Už to má na doživotí

Antidepresiva bude muset brát až do konce života. „Nestydím se za to a naprosto veřejně přiznávám, že beru léky. A zřejmě je to asi navždy. Už jako malá jsem bývala často smutná a uplakaná. Později jsem navíc zjistila, že jako dítě jsem trpěla depresemi.“ Samozřejmě že se Basiková dozvěděla, že o ni mají všichni obavy.

Přátelé a kolegové jí volali, jestli je v pořádku, že není samo sebou, že takhle rezignovala na svůj zevnějšek… To potvrdila i samotná Bára: „Ano, bylo mi řečeno, že vypadám strašně a prý jsem zanevřela na život, protože vypadám jako důchodkyně, jsem šedivá a stará.

No, to tak někdy v šestapadesáti bývá,“ snažila se přátele přesvědčit, že se s ní nic neděje. Jenomže přátelé věděli své. Dvakrát v životě totiž pomýšlela na to, že si vezme život.

Před sebevraždou ji prý zachránily dcery.

Zachránily ji děti

Poprvé tehdy, když ještě neměla děti. Skončila v rukou psychiatrů, kteří jí pomohli si uvědomit, že má celý život před sebou. Podruhé se hrůzné myšlenky na sebevraždu dostavily v době, kdy už byla maminkou. A právě její holčičky byly tím, co ji zachránilo. „Říkala jsem si, že jim to nemůžu udělat,“ říká.

Kromě dvojčat Anny (29) a Marie (29) má ještě syna Theodora (7). Bohužel jí to nevyšlo ani v manželství, ačkoli byla třikrát vdaná. Nyní je opět zamilovaná a přiznává, že je šťastná. Jak se zdá, nejlepším antidepresivem je pro ni láska.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden