Moje šťastná hvězda

Zničí Karla Gotta manýry jeho Ivanky?

Žije pod diktátem své ženy?

Nejen skalní fanoušci si oddychli, že KAREL GOTT (77) dokázal porazit zákeřnou nemoc. Vrátil se v plné síle, ovšem něco je jinak...

I když je Gott nepřekonatelným slavíkem, přesto ne každému se líbí jeho hudba. Přirozeně, ovšem i ti, kteří nepatří do základny jeho fanoušků, ho respektují z mnoha důvodů. Je to profesionál, který nikdy nezklame. Na nic si nehraje a vždy dostojí svému slovu. Ostatně to, co udělal minulý rok na Slavících, toho bychom se dočkali od pár jeho kolegů, pokud tedy vůbec. Tehdy začal bojovat s rakovinou, nebylo mu dobře, ale přesto se na udílení cen dostavil. Ovšem leccos se v jeho chování poněkud mění.

Změnila ho až Ivana?

Karel Gott. Fenomén, který má příznivce ve všech generacích. Nedostižitelný starý mládenec. Takovou nálepku měl po celý život, než navlékl v Las Vegas snubní prsten IVANĚ MACHÁČKOVÉ (40). Té jediné, která ho dokázala před oltář dostat. Samozřejmě se spekulovalo, že kdyby byl Mistr o několik let mladší, do svazku by se nehrnul. Nepochybně ale příchodem Ivanky do jeho života, se leccos změnilo.

Brání ji proti všem

Karel svoji ženu, jak manželský slib zní, ctí a chrání. Nejspíš ani on, ani ona netušili, jak právě tato formulka bude Mistra stát mnoho úsilí. Ivana se po boku Mistra začala víc a víc prosazovat, což se mnoha lidem nelíbilo a dávali to silně najevo. A Karel v obhajobě své ženy leckdy už tak laskavým, jak jsme ho znávali, postupně přestal být.

Nikdy nikoho nezklamal

Málokdy jsme viděli Mistra rozzuřeného. V roce 2000, kdy ho jistý architekt označil za zombie, jsme mohli být svědky takové situace. Pochopitelně. Jinak byl ale Gott vždy vlídným a profesionálním umělcem. Zní to jako klišé, ale tak to prostě je. Stačí jen pohled novinářů. Některé známé osobnosti mají problém komunikovat s některými médii nebo dávají najevo, že se jim pozornost novinářů příčí celkově. Nikdy nevíte, co od nich můžete čekat. Takový Gott nikdy nebyl. Mnohokrát trpělivě čekal na různých akcích, než se dostalo na všechny žurnalisty, aby jim odpověděl na otázky. A stejné to je i s fanoušky. Ať se jedná o setkání po koncertě, autogramiádu nebo jakoukoli jinou příležitost, Mistr vždy vydržel, než se dostalo na všechny fanoušky, kteří toužili po jeho autogramu nebo jen potřesení rukou. Leckterá hvězdička by se od něj mohla učit. Kvůli Ivance ale Gott musel často z této své pověsti ustoupit.

Ivana do společnosti po svém odchodu z televize moc nechodí.

Pomohl jí k velké slávě

Nutno dodat, že ani ona to neměla lehké. Být ženou národem zbožňované modly, to by každá nezvládla. Ivaně ale podle některých dost výrazně stouplo sebevědomí a neuvědomuje si, jakou má vedle sebe ikonu. Historky o tom, jak Karel Gott volá novinářům, aby jim vyčinil, že nepěkně napsali o Ivance a za jeho zády je slyšet její rozčílený hlas, jsou již legendární. Ivance se díky Karlovi splnil sen a stala se televizní hvězdou. Jako moderátorka VIP zpráv byla hodně kritizovaná, televize si ji přes to hýčkala, protože díky tomu měla s Mistrem dobré vztahy a exkluzivní informace z jeho soukromí. Kdo by to nebral, že?

Nemusí se s jeho dcerou?

Zpočátku submisivní Ivanka prý pomalu ale jistě začala vystrkovat růžky, když pochopila, že na Mistra jistý vliv má. Svým způsobem si ho pojistila porodem jejich první dcery CHARLOTKY (10). Šuškalo se, že Ivana nemá zrovna nejlepší vztahy s Gottovou nejstarší dcerou DOMINIKOU (42). Podmanila si ho snad natolik, že ustupuje ze svých zásad? Není tajemstvím, že když Gott před rokem onemocněl, začal přemýšlet, jak zabezpečí svoji rodinu. Pro všechny případy.

Všechno přepsal na ni?

Logicky napsal majetek na Ivanu, nezapomněl ale do dokumentů dodat formulku, že kdyby se k němu Ivana nepěkně chovala, může vše vzít zpátky. Jeho dvě starší dcery, tak nejspíš do nedávného právního dokumentu zahrnuty nebyly. Když si Gott vyhlédl pozemek v severočeské Doubici, koupil jej a začal stavět chalupu. Ta ovšem není napsaná ani na něj, ani na Ivanu, ale na její matku. Opravdu je za tím pouze fakt že jméno, kde nefiguruje „Gott“, by bylo zástěrkou, aby na něj nepřišla média? Tak se to tedy nepodařilo. Jedině, že by Karel Gott měl útočiště někde jinde a toto by byla jen matoucí stopa. Právě ona skoro dostavěná chalupa se stala dalším důvodem, proč Gott vystoupil v pro něj nezvyklé roli.

Obtěžující novináři i fanoušci

Poměrně ostře se vyjádřil k tomu, že se ji rozhodl prodat především kvůli novinářům, kteří v podstatě dnes a denně monitorují, jak probíhá stavba a ušetřeni nezůstali ani jeho fanoušci, kteří pořádají výlety k místu, kde měl slavík zakotvit. Což o to, taková pozornost je jistě obtěžující, ovšem právě taková hvězda, jakou Gott je, si snad musí uvědomit, že pozornost by musela časem opadnout. Nehledě na skutečnost, že se s těmi novináři dokázal vždy domluvit, protože k němu chovají respekt. Ale také proto, že sám žije prakticky v centru města, na proslulé Bertramce. A jak je vidět, dýchat tam může. Nikdy předtím takhle tvrdě nevystoupil. Je jeho krok ovlivněn ženou, která stojí po jeho boku?

Musí se ponižovat?

Ivaně nelze upřít, že se o Gotta stará, proto i on jí vše oplácí zejména obhajováním jejího chování, což je zapotřebí. Buď jak buď, faktem zůstává, co sám Karel Gott řekl. Ivana je ženou, kterou si vybral a je logické, že ji hájí, proto by to měli ostatní respektovat. Je ovšem otázkou, jestli i jeho soukromé činy, které postupně vyplouvají na povrch, jsou nutné a jestli by si naše legenda neměla občas více dupnout. To už je ale jen na těch, kteří mezi stěnami slavného domu na Bertramce žijí.

Chaloupka Mistra bude k mání. Kdo má zájem?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden