Marinovaný losos

Suroviny na 6–8 porcí:

2 kg filetu z lososa s kůží

2 hrsti mořské hrubozrnné soli

hrst krupicového cukru

svazek kopru

4 cl kmínky nebo koňaku (nebo brandy)

Na medovou omáčku:

3 lžíce medu

3 lžíce dijonské hořčice

3 lžíce olivového oleje

2 lžíce kopru

Na majonézovou omáčku:

2 lžíce dijonské hořčice

1,5 lžíce majonézy

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce zakysané smetany

2 lžíce kopru

Postup:

Sůl s cukrem smícháme. Pokud máme jeden dvoukilový filet lososa, tak jej rozpůlíme a do obou částí masa vpracujeme směs soli a cukru, posypeme najemno nakrájeným koprem, zakápneme kmínkou, půlky ryby dáme k sobě (masem), vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme, vložíme do mísy, zatížíme (např.krabicí mléka) a necháme čtyři dny v lednici. Každý den ráno a večer sáček s rybou otočíme.

Po čtyřech dnech z ryby odkrajujeme tenké plátky, které podáváme s omáčkami, míchanými vejci a pečivem.

Ingredience na oba dresinky smícháme zvlášť a vymícháme je do hladkých omáček.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...