Můj čas na kafíčko

Marinovaný losos

Suroviny na 6–8 porcí:

2 kg filetu z lososa s kůží

2 hrsti mořské hrubozrnné soli

hrst krupicového cukru

svazek kopru

4 cl kmínky nebo koňaku (nebo brandy)

Na medovou omáčku:

3 lžíce medu

3 lžíce dijonské hořčice

3 lžíce olivového oleje

2 lžíce kopru

Na majonézovou omáčku:

2 lžíce dijonské hořčice

1,5 lžíce majonézy

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce zakysané smetany

2 lžíce kopru

Postup:

Sůl s cukrem smícháme. Pokud máme jeden dvoukilový filet lososa, tak jej rozpůlíme a do obou částí masa vpracujeme směs soli a cukru, posypeme najemno nakrájeným koprem, zakápneme kmínkou, půlky ryby dáme k sobě (masem), vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme, vložíme do mísy, zatížíme (např.krabicí mléka) a necháme čtyři dny v lednici. Každý den ráno a večer sáček s rybou otočíme. Po čtyřech dnech z ryby odkrajujeme tenké plátky, které podáváme s omáčkami, míchanými vejci a pečivem. Ingredience na oba dresinky smícháme zvlášť a vymícháme je do hladkých omáček.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden