Smažené krevety se zeleninou

Chceme-li připravit menu na úrovni, podáváme i teplý předkrm. Nejvhodnější jsou krevety.

Ingredience: 3 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 paprika, 14–16 krevet, 3 lžíce suchého bílého vína, 70 g másla, 2 lžíce petrželky, mořská sůl, pepř celý

Také vás může zajímat ...

Postup: Čerstvé krevety opereme, zbavíme hlavičky, vyjmeme střívko, ale ocásek ponecháme n Na pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou papriku, cibuli na kolečka a dusíme téměř do změknutí.

Nyní přidáme krevety. Lehce je osmahneme, přilijeme bílé víno a mícháme. Když krevety zrůžoví, vmícháme máslo, petrželku, mírně osolíme, opepříme a máme hotovo. Podáváme s toustovým chlebem. Má-li někdo rád třeba smažený lilek či cuketu, lze je použít.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...