Můj kousek štěstí

Hana Maciuchová: Zraněna na citlivém místě

Rána pod pás. A ta byla uštědřena národní ikoně, populární a talentované herečce Haně Maciuchové (71). Česká televize ji ve spolupráci s režisérem Ferem Feničem (66) nevyhodnotila jako natolik zásadní osobnost české kultury, aby o ní natočila pořad GEN.

Oblíbený cyklus Galerie elity národa se po patnácti letech vrátil na televizní obrazovky, televize postupně uvádí krátké portréty sta významných osobností českého národa. Šokující ovšem je, že herečka Hana Maciuchová se do této stovky nedostala.

Fenič tvrdí, že by rád, aby v GENu byly jen kompaktní osobnosti, které přežijí v čase. A v případě herců je to podle něho vždycky těžké, protože tady je třeba hledat jistý přesah. U dramatických umělců se totiž někdy popularita zaměňuje s významností.

Těžko vybírat, kdo je lepší. Hanu Maciuchovou tvůrčí tým GENu nenavrhl, vybrán byl naopak Jiří Bartoška (70), Viktor Preiss (70), Josef Somr (83) či Dagmar Havlová (64). Ačkoli je představitelka středoškolské profesorky Miriam Hejlové z Ulice nesmírně talentovaná a veřejnost ji miluje, režiséra Fero Feniče nechává chladným.

Musí být zkrátka nekompromisní. Jeho pořad GEN má omezený rozsah a zdaleka ne každý má to štěstí, že do něho pronikne. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden