Můj kousek štěstí

Petra Janů: Děti se jí posmívaly

Zvláštní dětství prožila zpěvačka Petra Janů (64). Její rodiče byli oba mladí a nezralí. Petru nakonec vychovávala babička, vzala si ji k sobě, když byl holčičce rok.

Ta na starou paní vzpomíná s láskou. Cítila se pod jejími křídly chráněná a hýčkaná. Petra Janů bydlela s babičkou v Praze, kde žila i její matka, jenomže tu Petra příliš často nevídala. Máma za ní jezdila z Bílé Hory na Ruzyň jen občas.

Jednou se prý objevila v bílém spartaku. Malé Petrušce se bílý automobil moc líbil, a tak milovanou maminku poprosila, aby jí vyzvedla ze školy. Tahle vzpomínka je pro Petru velice smutná. Máma jí totiž svatosvatě slíbila, že pro ni po skončení vyučování přijede tím nádherným autem.

Holčička se pochlubila kamarádkám, vyzvala je, aby se shromáždily u zábradlí před školou. A čekala a čekala. Jenomže auto nepřijelo. Máma na slib buď zapomněla, anebo ho vědomě nesplnila. Ten pocit tíživého smutku, beznaděje a marnosti si zpěvačka pamatuje dodnes.

Děti se jí navíc posmívaly, že nemá maminku, ale jen babičku, což bylo jejím vrstevníkům pochopitelně divné. Ani na to Petra dodnes nezapomněla.   .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden