Moje sladké tajemství

Rizoto se sušeným masem a rajčaty

Sušené maso neboli jerky u nás získává stále více na oblibě. Možná překvapí, že kromě přímé konzumace si z jerky můžete připravit třeba rychlý a zdravý vývar – stačí ke kouskům masa přidat sušenou zeleninu nebo bylinky podle chuti a vše přelít horkou vodou nebo velmi krátce povařit.

Kousky sušeného masa můžete obohatit i kuskus, salát nebo lehké rizoto. Nebudete se po něm cítit těžce, ale díky obsahu bílkovin nebudete mít nutkání v noci vyplenit ledničku. Vyzkoušejte třeba sušené maso od českého výrobce Fine Gusto. Vybrat si můžete hovězí nebo krůtí, podle vašich preferencí. Jídlu dodáte bílkoviny, které neobsahují téměř žádný tuk, a zároveň vylepšíte jeho chuť.

Suroviny:
100 g sušeného hovězího či krůtího masa Fine Gusto
olivový olej
1 cibule
150 g rýže na rizoto
400 ml kuřecího vývaru
100 ml suchého bílého vína
bazalka nebo bazalkové pesto
50 g sušených rajčat
lžíce másla
parmezán
sůl a pepř

Postup:
Středně velkou cibuli si nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji ji orestujeme a přidáme rýži na rizoto. Promícháme a zalijeme bílým vínem. Za občasného míchání necháme víno vyvařit. Potom podléváme vývarem, aby směs zůstávala stále mírně zalitá.

Rizoto necháme vařit na středním ohni 15 minut, potom do něj přidáme sušené maso a nakrájená sušená rajčata. Dochutíme bazalkou či bazalkovým pestem a solí. Zmírníme oheň a necháme společně vařit ještě přibližně 5 minut, aby se chutě propojily.

Poté přidáme lžíci másla a trochu nastrouhaného parmezánu podle chuti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden