Můj kousek štěstí komerční sdělení

Sportovní styl pro každý den – co nosit na jaře?

Sportovní oblečení se hodí nejen ke klasickým sportovním disciplínám a provozování sportu. Díky jeho funkčnímu a pohodlnému řešení se často hodí také na běžné nošení zvláště při volnočasových aktivitách, jakými jsou třeba vycházky do přírody, ale i pochůzky po městě apod. Každé roční období je typické svými povětrnostními charakteristikami, jimž by mělo být oblékání přizpůsobeno. Pro jaro je typické teplejší počasí s výraznějšími výkyvy teplot a častými srážkami. Oblečení, které člověk pro takovéto podmínky volí, by tak mělo být dostatečně funkční a správně odolávat všem nástrahám nevyzpytatelného počasí, zvláště chystáte-li se v něm sportovat v přírodě.

Co by nemělo chybět ve vašem jarním šatníku

Výběr oblečení pro jarní dny by se měl odvíjet především od toho, k jakým účelům jej budete využívat. Sportovní oblečení byste měli volit především pro méně formální příležitosti, nebo přímo pro outdoorové sporty. V obou případech je uplatňován standardní přístup vrstvení, tedy výběru několika vrstev oblečení, které ej možné během nošení přidávat nebo naopak odkládat, abyste vždy dosáhli optimálního tepelného, ale i pocitového komfortu. Vhodné je tak opatřit si jednu svrchní vrstvu, která je dostatečně nepromokavá, a několik spodních vrstev, jež budou jednak odvádět případný pot, jednak vám zajistí dostatečnou izolaci proti chladu. Do šatníku byste měli rozhodně zařadit následující kusy oblečení.

Jarní bunda do města i do přírody

Jarní bunda bude Vašim neocenitelným společníkem jak na vycházky do přírody, tak na sport. Ideální je volit modely, které jsou optimálně dlouhé (zvláště chystáte-li se v ní například běhat nebo provozovat jiné venkovní sportovní aktivity), aby zbytečně nezavazela v dolních partiích, ale zase aby dobře chránila záda – vhodné jsou bundy sahající k bokům nebo hýždím. Modely volte raději tenčí, jež nejsou příliš těžké, velmi vhodné je vybírat bundy s dobrou ochranou proti dešti a větru.

Pro inspiraci se podívejte například na dámské bundy Helly Hansen nabízející výraznou materiálovou i designovou variabilitu.

Co zvolit na náročnější sportovní aktivity venku

Vášniví běžci, ale i lidé, kteří se chtějí udržovat v kondici, se nenechají zastavit žádným počasím a pravidelně vybíhají, i když je venku pod nulou. V jarních měsících nebývají podmínky tak náročné z hlediska chladu, kvůli oteplování však dochází k častějším srážkám a častěji se také setkáte s loužemi či blátem (zejména běháte-li mimo vyasfaltované silnice).

Běžecké oblečení byste vždy měli vybírat podle aktuálního počasí, proto je dobré mít v zásobě hned několik kusů spadajících do kategorie pohodlné běžecké oblečení, jež můžete vzájemně kombinovat. Ideální je tak mít možnost vybírat ze sportovního spodního prádla, triček s dlouhým i krátkým rukávem, mikin, běžeckých legín a kraťasů.

Jakou obuv vybrat na jarní sportování

Zatímco v zimě je vhodnější na běhání volit pevnou obuv poskytující dostatečnou izolaci proti vlhkosti a chladu, jarní sportovní obuv již může být o něco lehčí, měla by však stále splňovat náročnější požadavky na odolnost vůči vlhkosti na nepromokavost. Pokud vybíráte sportovní obuv pouze na běžné nošení, můžete se spolehnout na klasické tenisky s membránou, na běh a další sportovní aktivity byste však již měli vybírat obuv k tomuto účelu speciálně řešenou, která poskytuje noze při pohybu oporu a chrání ji před nepříjemným zraněním i na nerovném terénu.

Ať už hledáte jednu nebo druhou variantu, podívejte se na nabídku New Balance na Sportano, kde si navíc můžete vybrat doplňky v podobě funkčních baťohů či tašek, nebo dalšího běžeckého vybavení (například pásu na ukládání láhve s vodou a dalších drobností).

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden