Můj čas na kafíčko

Trápilo ji, že není hezká. Teď zase, že nemá dítě!

Herečka Jana Plodková (37), známá třeba ze seriálu Černé vdovy, se svěřila, že žije v neustálém napětí. Ještě nedávno propadala nejistotě a úzkosti. Kvůli čemu?

Vše pramenilo z jejího nízkého sebevědomí, kdy si už od dospívání připadala ošklivá a kvůli tomu trpěla velkými komplexy méněcennosti. Nakonec se z toho dostala. Pomohl jí hlavně její partner Filip Žilka (42). Díky němu spoustu věcí přehodnotila. S přítelem Filipem Žilkou, majitelem luxusní pražské optiky, už žije několik let a nedá na něj dopustit. Bez něj by si prý svůj život už nedokázala představit.

Ještě stále propadá smutku

Přestože ji ve všem podporuje a povzbuzuje, tak ani on není všemocný. Sotva se dostala z depresí kvůli svým mindrákům, začíná zase propadat dalšímu smutku a beznaději. Ráda by totiž měla dítě, ale to ani po letech snažení stále nepřichází.

Janu hodně trápí, že většina jejích kamarádek a známých už děti dávno má. To, že není matkou, ji čím dál tím víc stresuje. Ale na rozdíl od jiných žen v jejím věku, kterým se dlouho nedaří otěhotnět přirozenou cestou a vyhledají odbornou pomoc, se Jana staví proti umělému oplodnění odmítavě. Tvrdí, že do něčeho takového by nešla, protože se podobných věcí zkrátka bojí. Ženy, které se pro tuto cestu rozhodnou však nezavrhuje. „Ženy, které podstoupí umělé oplodnění, jsou nesmírně statečné a já je obdivuji. Ládovat se hormony s nejistým výsledkem není nic jednoduchého,“ svěřila se Plodková.

Problémy si nepřipouští

Smutek a deprese však u ní při každém pohledu do cizího kočárku nabírají na síle a Jana se proti tomu snaží bojovat, jak jen to jde. Začala se proto věnovat ezoterice a meditacím, které sice teprve objevuje, ale věří, že jí pomohou. Hlavně to prý chce, aby ve svých úvahách často potlačovala emoce a naopak dala větší prostor racionalitě, což pro ni není vůbec jednoduché.

„Učím se poslouchat sama sebe. Psychiku vnímám jako takovou malou laboratoř. V poslední době mi pomáhá takzvaný zoom. Když mi je zle, tak se podívám na svůj problém z dálky, ze všech možných úhlů a pak vidím, že ten problém není zase tak hrozný, jak se zdá,“ řekla herečka. Podaří se jí na sobě zapracovat?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden