Můj kousek štěstí

Vendula Pizingerová: Manželovi už odpustila

Dlouho nedokázala odpustit manželovi, hudebnímu skladateli Karlu Svobodovi (†68), že dobrovolně odešel z tohoto světa. Svoboda si vzal život 28. ledna 2007.

Nechal tady nešťastnou Vendulu a syna Jakuba (14), na kterého byl tak pyšný. Vdova přiznala, že mu to v duchu vyčítala, protože byla na všechny problémy i na výchovu syna najednou sama. Připadalo jí, že na to nemá sílu, že už v ní nezůstala ani kapka energie.

Dnes říká smířeně: "Už jsem mu to odpustila." Netají se ovšem tím, že k odpuštění vedla dlouhá cesta. "Trvalo mi tři roky, než jsem začala brečet," přiznává, a z toho až mrazí. "Snažila jsem se to nějak zalepit, ale to nejde.

To si člověk musí odžít," svěřuje se Vendula Pizingerová. "Druhému do hlavy nevidíme," uvažuje. "Možná už byl unavený životem, měl deprese," přemýšlí o tom, co vedlo hudebního skladatele k tomu, že sám udělal za svým životem tečku.

Nejvíc mu zazlívala, že opustil tehdy ještě malého syna. Tvrdí, že v mezidobí udělala spoustu neuvážených kroků, například se vdala. Až její třetí sňatek, a to ten se současným manželem, Josefem Pizingerem (31), jí přinesl vytouženou spokojenost.

Právě díky tomu dokázala udělat za truchlivou minulostí tlustou čáru. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden