Můj kousek štěstí

Bratr se udusil vlastními zvratky

Jan Saudek (80), Kája Saudek (†80)

Už za pár měsíců uplyne rok od smrti známého malíře a dvojčete ještě slavnějšího kontroverzního fotografa Káji Saudek (†80) . Ten však už devět let před svou smrtí vlastně téměř nežil! V nemocnici přežíval jen díky neustálému dohledu pečlivých lékařů i lékařských přístrojů ve stavu minimálního vědomí. Nikdo kromě jeho rodiny však až doteď nevěděl, co se za zdmi nemocnice skutečně odehrávalo. A Kájovo bratr Jan Saudek (80) až nyní prozradil a promluvil o tom, co se tehdy v dubnu roku 2006 vlastně ve skutečnosti stalo.

Prý mu nezaskočilo

„Zavinil si to sám. Je to obtíž mnoha opilců, to udušení zvratkama, i když se interpretuje jinak,“ nechal se nedávno slyšet světoznámý fotograf a milovník kyprých žen, bratr zesnulého Káji Jan Saudek . Přitom veřejnost žila až do teď ve vědomí, že malíř Kája Saudek upadl před devíti lety do komatu, z kterého už se ho prostě nikdy nepodařilo lékařům probrat. Příčinou, o které se až dodnes hovořilo, mělo být údajně sousto, které malíři zaskočilo v krku. Krutá slova Jana Saudka však nyní tuto teorii vyvrátily.

Pohřbí ho na Vyšehradě

Kája Saudek tak už snad bude moci odpočívat v pravdě a v klidu. Již brzy by mělo být totiž konečně připraveno i místo jeho posledního odpočinku, na které celý rok po své smrti umělec marně čekal. Vdova Johana Saudková (68) ho totiž chtěla pochovat na pražském Vyšehradě, neuvědomila si však, že k pohřbení na tak významném místě české historie je potřeba řada důležitých dokumentů. „ Netušila jsem, že se k tomu svolávají komise a bude to takhle trvat,“ uvedla před časem paní Saudková. Až nyní se jí je podařilo dát vše kompletně dohromady a celá rodina tak doufá, že by se mohl pohřeb uskutečnit už v nejbližších dnech. 13.května by se totiž Kája Saudek dožil jedenaosmdesáti let. „Na náhrobku bude určitě manželův podpis a dcera Berenika (40) dá jako podklad sochařům slavné Kájovy ruce,“ říká dále Saudková.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden