Moje sladké tajemství
Čirokové rizoto s houbami
Čirokové rizoto s houbami

Fermentace je magický proces, který proměňuje potraviny a zlepšuje naše zdraví. Udržuje trávicí systém člověka v optimálním stavu, posiluje imunitu, dodává tělu mnoho vitamínů a prodlužuje trvanlivost potravin.

Ingredience na 2 porce:
160 g čirok Probio
hrst sušených hub
1 šalotka
2 lžíce olivového oleje
50 ml bílého vína
asi 3 hrnky zeleninového vývaru
1 lžička najemno nakrájeného tymiánu
½ lžičky najemno nakrájeného rozmarýnu
½ lžičky drceného kmínu
čerstvě mletý pepř a sůl
30 g nastrouhaného parmezánu + k podávání
15 g másla

Postup:
Čirok den předem namočte. Jednak se tím zkrátí doba varu a také tím zlepšíte jeho stravitelnost. Druhý den sceďte a v cedníku propláchněte čistou vodou. Houby zalijte asi hrnkem vroucí vody.

V pánvi rozehřejte olej. Šalotku nakrájejte nadrobno a restujte dozlatova. Vsypte čirok a minutu až dvě míchejte. Podlijte vínem a míchejte, dokud se nevypaří.

Pak vlijte houby i s nálevem a na středním plameni zase dál míchejte, dokud se tekutina nevypaří. Do pánve přidejte nakrájené bylinky a koření, osolte. Podlévejte postupně vývarem a za občasného míchání nechte vypařovat, dokud nebude čirok měkký.

Když je čirok měkký, přilijte trochu vývaru, aby nebylo „rizoto“ suché. Přidejte do pánve nastrouhaný parmezán a máslo a míchejte, dokud se nerozplynou. Ihned servírujte. Podle potřeby posypejte parmezánem

Související články
Aneta Vignerová, známá nejen jako kráska z přehlídkových mol, ale také jako talentovaná herečka a módní ikona, se stala tváří luxusních dámských hodinek české značky Prim. Aneta si vydobyla své místo na české i mezinárodní modelingové scéně a její půvab jí přinesl vítězství v soutěži Česká Miss v roce 2009. Kromě úspěchů v kariéře plní […]
Návrat dětí do školy znamená, že přichází podzim a s ním i více času doma. Čím si ho zpříjemníte? Co nového se letos naučíte? Co třeba si konečně upéct domácí chléb? Znalosti, osvědčené rady a zkušenosti můžete získat na Biojarmarku, který se koná v sobotu 5. října v na dvoře Národního zemědělského muzea v Praze […]
reklama
Léto sice pomalu končí, ale stále je čas vychutnat si jeho poslední hřejivé paprsky a lahodné chutě. Než se rozloučíte s tímto kouzelným obdobím, dopřejte si doma ještě jeden výjimečný gurmánský zážitek. Představujeme vám recept na grilované hřebenatky s mangem, který sestavil kulinářský tým progresivní holistické wellness kliniky SHA. Tento lehký pokrm, jakým grilované hřebenatky […]
Velká hvězda přelomu osmdesátých a devadesátých let, a ve své době idol dívčích srdcí, skladatel, zpěvák a zakládající člen kapely Lucie, Michal Penk, se opět hlásí o své slovo. Společně se svou skupinou se rozhodl nastartovat opět koloběh věcí a vydává se na česko-slovenské turné. Stejně jako před lety dokázal svým krásným hlasem a příjemným […]
reklama
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz