Můj čas na kafíčko

Dalibor Janda přiznal, že se s ním žena kvůli záletům chtěla rozvést dvakrát do roka!

Můj čas na kafíčko

Bydleli spolu na ubytovně, ale na mejdany nikdy přijít nechtěla!

Manželka zpěváka Dalibora Jandy (67) se jmenuje Jiřina (62) a je s ním už 35 let. Za tu dobu musela snášet velký zájem fanynek, ale vždy za svým mužem stála. Platilo to i v případě rodinné tragédie.

Pokud byste se v polovině 70.let v Hranicích na Moravě poptali na zámečníka Václava Jandu, určitě byste jednoho našli. V té době ještě nikdo netušil, že z Vaška se za pár let stane Dalibor a že získá Zlatého slavíka, a ne jednou! Neznala ho samozřejmě ani jeho budoucí žena Jiřina.

Nejdřív hrál jen po tancovačkách

Ke zpívání ho to táhlo už tehdy, ale zůstávalo zatím jen u amatérského vystupování s vlastní kapelou. V roce 1977 se rozhodl něco se svým životem udělat. Kamarádům řekl, že jde dobýt Prahu.

Našel si tam práci a bydlel na ubytovně. S tím dobýváním hlavního města to nebylo vůbec snadné. Před maminkou předstíral, že se mu dobře daří a uchytil se. „Čtyři roky jsem si vymýšlel, že někde hraji a zpívám.

Přitom to nebyla pravda,“ přiznal a dodal: „Maminka to určitě věděla. Ta mě měla prokouknutého.“ Dostal se i k té vytoužené hudbě, od roku 1981 hrál profesionálně po barech nebo tancovačkách.

Takhle si ale úspěch nebo kariéru samozřejmě

Zbývá vám 82% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden