Můj kousek štěstí

Kdo se postará o jejího syna?

Jaroslava Obermaierová (69)

Patří mezi hlavní hvězdy nekonečného seriálu Ulice, kde hraje už víc než deset let prodavačku, starostlivou matku a nyní i babičku Vilmu Niklovou. Také ve skutečnosti je herečka Jaroslava Obermaierová (69) hodně pracovitá a starostlivá.Už více než třicet let žije bez partnera a celý svůj život obětovala svému jedinému synovi Jaromírovi (35). Bydlí spolu ve společné domácnosti v malém žižkovském bytě a ačkoli je Jaroušek už dávno dospělý, matka na něho stále dohlíží a pečuje o něj. Jeho zdravotní stav není totiž zrovna ideální..

Už jako malý býval nemocný.

A ani nikdy nebyl. Už jako malý kluk býval často nemocný. „ Pořád jsme lítali k lékaři, a to mi dalo opravdu zabrat,“ vzpomíná představitelka Niklové na své mládí, kdy se musela stejně jako teď hodně otáčet.Otec jejího synka jí totiž záhy opustil a ona zůstala na všechno sama. Musela tak nejen uživit rodinu, ale i sama zvládnout nelehkou výchovu nemocného syna. Protože však spolu zůstali sami, vytvořilo se mezi nimi možná silnější citové pouto, než by bylo potřeba, a z Jarouška se stal maminčin mazánek.„To víte, mám o něj samozřejmě strach, jsme tu spolu sami. Rozhodně mám obavy, co s ním bude, až tu jednou nebudu,“ popisuje herečka své pocity. .

Podporuje ho psychicky i finančně.

S přibývajícími roky se u něj začaly kromě fyzických potíží projevovat i známky deprese a když přišla šokující diagnoza maniodepresivní psychozy, herečka Jaroslava Obermaierová dostala od života další krutou ránu. Je však zvyklá bojovat, proto zůstává stále veselá a svého syna podporuje nejen psychicky, ale i finančně. Není už ale sama nejmladší, snad i proto má nyní velké starosti, co s jejím synem bude, až bude muset sama opustit tento svět. Možná tajně sní, že bude mít vnoučka, stejně jako její seriálová představitelka. Možná by jí však stačilo vědomí, že se o sebe její syn dokáže po její smrti sám postarat..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden