Můj kousek štěstí

Odchází od rodiny a chce být sám!

Jan Čenský (55)

Manželství herce Jana Čenského (55), které trvalo více než třicet let a bylo plné nevěr a ponížení, spěje zřejmě ke svému konci. Princ z pohádky se rozhodl opustit svou rodinu a přiznává, že je ztracený.

Herec Jan Čenský (55), známý hlavně jako doktor Suchý z nekonečného seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo princ z pohádky Princové jsou na draka, zažívá v těchto dnech možná nejsložitější okamžiky svého života. Jeho třicetileté manželství se ženou Danou (51), kterou si bral jako mladík, začalo totiž ztrácet jiskru i vzájemné porozumění. Jediný syn Matyáš (26), na kterého neměl Čenský stejně nikdy čas, žije v Rakousku, a kouzlo domácího krbu se tak u Čenských začalo pomalu vytrácet. „ Mám takový pocit, že sklouzávám do stereotypu, a to já nikdy neměl. Je to v podstatě osobní i profesní záležitost. Potřeboval bych ukázat směr,“ popsal populární herec otevřeně své současné nejisté pocity. Snad i proto se Čenský rozhodl k zásadnímu životnímu rozhodnutí. Odchází od rodiny a chce být sám!

Stane se z něj poutník

„ Mám plán, že si udělám na měsíc volno a vyrazím. Nechci vůbec spěchat a chci na ten měsíc opravdu vypnout, aby to mělo nějaký smysl,“ odtajnil populární herec své plány na letní dovolenou, kterou rozhodně nebude trávit ani se svou manželkou, ani se synem. Místo toho se rozhodl okusit vyšší duchovní rozměr světa a zkusit najít to pravé já. A to vše na vyhlášené poutní cestě do španělského Santiaga de Compostela, na kterou se vydá úplně sám! „ Doma budou rádi, že ode mě budou mít klid,“ směje se Čenský a znovu dodává, že doma jim to už stejně delší dobu neklape a bude proto lepší, bude-li trávit léto každý po svém.

Najde opravdu to, co hledá?

Pouť k hrobu svatého Jakuba, na kterou se každoročně vydávají tisíce poutníků, je známá po celém světě a těm, kteří se po ní vydají, většinou skutečně zásadně změní jejich život. Najít cestu ke svému nitru a znovu se tak dostat i ke štěstí, po kterém každý touží, by chtěl i jinak pragmatický představitel doktorka Suchého. „ Potkávám se s lidmi, kteří tím prošli, a mám spoustu dalších impulsů, je zvláštní, jak se to nabaluje,“ říká natěšeně Jan Čenský. Ujít nejznámější poutní cestu světa však není žádný med a každý, kdo se na ni chystá, musí být dobře fyzicky i psychicky připravený. Čenský tak bude muset ujít stovky kilometrů a obětovat veškerý komfort a pohodlí, na které je z domova zvyklý. Herec však doufá, že při putování a rozjímání dojde k závěru, který mu napoví, kudy jít v životě dál. Své ženě Daně, které byl mockrát v životě nevěrný, hodně ublížil a španělské putování mu tak možná pomůže svůj celoživotní milostný vztah definitivně rozseknout. A možná se Čenskému podaří znovu najít zapomenutou cestu i ke svému ztracenému synovi Matyášovi. Bude-li mít poutí cesta vliv i na jeho další setrvání v nekonečné Ordinaci je však zatím ve hvězdách.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden