Můj čas na kafíčko

Osudová houpačka Karla Černocha

Můj čas na kafíčko

Před Karlem Černochem se otevřely další dveře. Byla na nich cedulka MUZIKÁL a on je svým hlasem doslova rozrazil.

Jeho sametový hlas s neuvěřitelným rozsahem každý poznal po prvních tónech. Jeho smysl pro humor kácel televizní diváky ze židlí. Karel Černoch (†64) byl nepřehlédnutelnou postavou v mnoha oborech po několik desetiletí.

Osud dlouho nevěděl, co si s Karlem Černochem počít. Kam ho nejlépe zařadit a jaké povolání mu naplánovat? Už od počátku to zkoušel s uměleckým zaměřením, nejdřív v dětském pěveckém sboru, potom na střední výtvarné škole Václava Hollara v Praze.

Tam ovšem zůstalo studium nedokončené, i když ne proto, že by mladík neměl talent, ale spíše pro jeho politické postoje. A tak nezbývalo než se poohlédnout po jiné realizaci.

Vyučit se klempířem se podařilo, a tak bychom Karla na prahu dospělosti zastihli v Tatře Smíchov, jak montuje tramvaje. To umění v knize předurčení ale nikdo nevymazal, což

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden