Můj čas na kafíčko

Proč kolegové Bohdalovou nemají v lásce? Šetří každou korunu!

Peněz má na rozdávání. Přesto by si slavná herečka nechala pro korunu vrtat koleno! Je taková i v rodině?

Místo, aby si uznávaná herečka a dabérka Jiřina Bohdalová (86) snažila užívat svého bezstarostného způsobu života, leze spíš čím dál tím více svým letitým kamarádům a kolegům na nervy. Kvůli čemu jí nemůžou už pomalu přijít ani na jméno? A má tohle zrovna ona se svými příjmy zapotřebí?

Hodně lidem ve svém okolí začíná být jedna z našich nejlepších českých hereček Jiřina Bohdalová (86) trnem v oku. Důvodem je její přehnaná spořivost, díky které si z ní každý dělá legraci a přezdívá se jí Jiřka Spořka. Přestože právě kvůli nemá něco takového vůbec zapotřebí. Přitom odmítá stále častěji pracovní příležitosti, za které má snadno a rychle vydělané peníze, a každý jiný na ně pracuje i dva měsíce. Jako třeba na podzim účast na galavečeru v Brně. O to jí ale očividně zase tolik nejde. Nebo jí je honorář 50 tisíc korun málo? Herečka se tehdy jen omluvila, že důvodem jejího odmítnutí jsou stále větší zdravotní komplikace, jež jí už znemožňují cestovat daleko autem. Kdoví, jestli by změnila názor na takovou akci, kdyby věděla, že finanční odměna by byly dvojnásobná. Na to totiž známá celebrita velmi dobře slyší...

Peněz má dost a ještě se pojistila touhle partií...

Přezdívka „Jiřka Spořka“ je legendou

Ať je to s jejím majetnickým až neomaleným přístupem k pohoštění, jak chce, její kolegové už takového chování začínají mít plné zuby. „Myslí si, že všude má všechno zadarmo, že jako národní poklad nemusí nikde za nic platit, že na to má prostě nárok,“ uvedl jeden z jejích blízkých spolupracovníků herců. Celosvětově známý malíř Kristián Kodet (69) k tomu zase dodává, že když s nimi bude někde sedět u stolu, vykouří jim bez mrknutí oka půl krabičky cigaret, a pak prý půjde, a až uvidí dalšího, tak řekne: dej mi páva. Proč ale něco takového se svým movitým majetkem a stálými příjmy dělá? Jiřina na to má svoje vlastní vysvětlení. „Nejsem rozhazovačná, tak jsem byla vychovaná. Ušetřit se může jen na hubě,“ dušuje se. Právě to jí ale očividně dělá trochu problém.

Pro známou dceru a své dva vnuky by dýchala.

Ztacených 5 milionů ji budí ze spaní

Vymyslela tak dost možná řešení, jak se neošidit a přitom nevydat ušetřenou korunu navíc. Není tak vůbec divu, že se jí už dlouho mezi kamarády přezdívá Jiřka Spořka, jak potvrdil i režisér a scenárista Zdeněk Zelenka (63). Tomu přitom nedávno namluvila na audioknihu jeho pohádku Nesmrtelná teta, ve které zazářila jako závistivá stařena. Výjimkou nejsou ani akce, kde si prý herečka nacpe tašky občerstvením a pitím, a pak se diví, že jí kolegové za trest dají ukryté jídlo třeba do jejích dobře prošlápnutých kozaček, jako se jí to přihodilo na jednom z koncertů v pražské Lucerně. Chovají se tak ostatní umělci k Jiřině právem, nebo je to jen obyčejná závist její slávy a úspěchu? O to větší ranou musela být pro známou českou herečku kauza kolem padělaných obrazů, za které, jak se zdá, své investované peníze už neuvidí. A že nešlo o žádnou almužnu!

U stolu baví. Hlavně, když je co zobnout!

Svou rodinu si umí pořádně hýčkat

O pěti milionech korun si někdo může nechat celý život jenom zdát. Její závistiví spolupracovníci si tak také museli dost možná mnout ruce radostí, když policie případ kolem bankéře Radka Pokludy (45) v podstatě smetla ze stolu. Jediný, na kom není schopná vůbec šetřit, je pravděpodobně aspoň její vlastní rodina. Tedy hlavně dva vnuci od dcery herečky Simony Stašové (62), starší Marek Ciccoti (31) a mladší Vojtěch Staš (22). Herečka totiž na druhou stranu na svých vydělaných penězích rozhodně doma nesedí, a když je příležitost, neváhá koupit další dům, kromě toho, ve kterém už bydlí. V Hostivaři, kde žije, vlastní totiž ještě jeden dům, a to za celé tři miliony korun. Kromě toho je majitelkou i luxusní chalupy u Semil. A co víc! Další vilu, tentokrát v Pit- kovicích u Uhříněvsi za dalších šest milionů, má napůl s vnukem Vojtou. Mladší z vnuků má totiž na této adrese sídlo svého podnikání. „Koupila jsem to pro své vnuky,“ odpověděla bez přemýšlení na otázku, proč kupuje jednu drahou nemovitost v okolí za druhou.

Naučila ji chudoba

O nemovitý majetek tak určitě nemá nouzi. K tomu je třeba připočíst i letité úspory, luxusní šperky a investované akcie, prosperující vydavatelskou firmu a pravidelné nájemné v hodnotě několika desítek tisíc korun měsíčně. Co už není možné zpeněžit, tam využije aspoň služby, jako je třeba sekání trávy od firmy, jíž dělá léta reklamu. Bude už mít někdy dost?

Tohle od přítelkyně vůbec nečekala.

Vjely si do vlasů! Co si hvězdy závidí?

Spory s blízkými osobami ale nemá známá herečka pouze kvůli pár kouskům občerstvení nebo penězům. Nedávno se například pro změnu kočkovala s jednou z předních zpěvaček českého showbyznysu Haničkou Zagorovou (71). Jedna přitom zpívá a druhá hraje. Přesto si obě slavné umělkyně neumí představit, že by si vzájemně lezly do zelí a jedna druhé šla po krku. Přitom nechybělo mnoho a Hanička Písnička zůstala u herectví, které vystudovala. „Myslím, že by mi zdárně šlapala na paty. Naštěstí jsem starší než ona, takže mám náskok,“ utrousila s ledovým klidem Jiřina. Všechno se stalo na slavnostním křtu knihy Zagorka, kterou se Jiřina stala kmotrou a kde samozřejmě nechybělo Jiřinčino oblíbené šampaňské, takže si i přes otevřená slova o vzájemné závisti mohla dát zase pořádně do nosu. Na kolika frontách si to ještě propůjčitelka  hlasu hned několika animovaným postavičkám hodlá rozházet? Kolegové by měli být ve střehu!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden