Moje šťastná hvězda komerční sdělení

Vrcholné zápasy české fotbalové ligy v roce 2024

Přinášíme přehled nejdůležitějších utkání české fotbalové ligy v roce 2024. Sledujte s námi klíčové momenty a nechte se vtáhnout do děje.

Fotbalová sezóna ještě nekončí

Fotbalová sezóna 2023/24 se nezadržitelně blíží ke svému konci. Ovšem ještě není dobojováno a o titulu ani zdaleka stále není rozhodnuto. Obhájí jej Sparta, nebo se na trůn vrátí Slavia? Tuto otázku si pokládají všichni fanoušci českého fotbalu. Ovšem česká nejvyšší fotbalová liga toho ještě letos nabídne mnohem více.

Ačkoli byla v posledních letech zavedena nadstavba, o nejvyšších příčkách se rozhoduje už v průběhu základních třiceti kol. Již nyní máme takřka jasno, kdo skončí na prvních třech místech. Otázka je pouze v jakém pořadí.

Zajímavější je však souboj okolo šestého místa, které zaručuje postup do skupiny o titul. Neméně zajímavým je také souboj o udržení, kde se rovněž nachází mnoho týmu v rozmezí několika málo bodů.

Sparta Praha vs. Baník Ostrava

Vezměme to popořadě. Každý zápas Slavie i Sparty je odteď extrémně důležitý. Oba celky od sebe dělí pouhý jeden bod, a tak každé zaváhání může znamenat ztrátu titulu. Pokud bychom měli vyzdvihnout jeden zápas, na který se určitě těší nejeden fanoušek, půjde o derby Sparty s Baníkem.

K němu dojde v druhé polovině dubna v předposledním zápase základní části. Hrát se bude na Spartě a očekává se, tak jako vždy, velmi bouřlivá atmosféra.

Slavia Praha vs. Viktoria Plzeň

Také Slavii ještě čekají složité chvíle, a to zejména v zápase proti Plzni. Ta nedávno porazila Spartu 4:0 a může rozhodnout o osudu letošního ročníku. Zápas se odehraje 13.4. ve Štruncových sadech v Plzni.

Boj o záchranu: Týmy na dně tabulky

Rok co rok se bojuje také na opačné straně tabulky. Tato utkání jsou zajímavá ne až tak svou kvalitou, ale spíše tím o co se hraje. Nikdo nechce trávit další rok v nižší lize. To s sebou přináší další problémy, jako jsou nižší rozpočty, odchody hráčů a nikde není dáno, že se tým nebude trápit v nižších patrech po mnoho dalších let. Každý bod tak hraje velkou roli.

Letos tento boj svede více týmu než je zvykem. Na posledním místě se tísní Karviná, která se bude snažit smazat minimální ztrátu na patnácté České Budějovice. O bod před nimi se nachází Zlín a s malým náskokem Pardubice. Ani ty ještě nejsou ze hry venku.

Karvinou stále čekají duely jak s Českými Budějovicemi, tak i se Zlínem. A to nejspíš hned dva, jelikož se tyto týmy utkají znova i ve skupině o sestup.

Kdo se podívá do nejvyšší soutěže příští rok?

Pojďme se ale také podívat do naší druhé nejvyšší soutěže, kde o přímý postup bojují dva týmy - Vyškov a Dukla Praha. Na druhý jmenovaný tým jsme byli po mnoho let zvyklí v nejvyšší soutěži.

Příběh Vyškova

Ovšem tým z jižní Moravy, to je úplně jiný příběh. Vyškovský klub se tak trochu vymyká běžně zažitým českým standardům. Kamerunský majitel, který nedávno z klubu odešel, "zásoboval" klub hráči z Afriky, z nichž mnozí reprezentují své země.

Nyní vlastní Vyškov Američani. Jedno je však jisté. Ať už budou Vyškovští v příští sezoně nastupovat v první, či druhé lize, už teď je jisté, že nebudou hrávat domácí zápasy na drnovickém stadionu, kde mají azyl nyní.

Hlavním důvodem je, že od nového ročníku bude muset být i na druholigových stadionech umělé osvětlení.

Závěr

Určitě se shodneme, že je na co se těšit. O titulu není rozhodnuto a o sestupujících také ne. Stejně tak napínavý je souboj o to, kdo postoupí do nejvyšší soutěže příští rok.

Dobrá zpráva je, že na každý z těchto zápasů si už teď můžete vsadit se sázkovou kanceláří Mostbet, která nabízí širokou nabídku kurzů, včetně české nejvyšší fotbalové ligy.

Užijte si ještě lepší požitek ze hry.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden