Moje šťastná hvězda

Zastával názor, že každé jeho dítě by mělo mít jinou matku

Moje šťastná hvězda

Čestný občan Vizovic má už bouřlivá léta dávno za sebou. Ačkoli se mu často za palovala lýtka, dnes žije ve spokojeném manželství a čeká na svá „stará kolena“.

Svérázný herec, valašský král a také hvězda evropského pohybového divadla – to všechno je BOLESLAV POLÍVKA (73). A aby toho nebylo málo, je také hrdý otec šesti děti.

Valašsko je krásný a rázovitý kout naší země. A stejní jsou i lidé, kteří se tu narodili a hrdě se k svému rodnému kraji hlásí. Výjimkou není ani Boleslav Polívka (73), který odtud pochází a jeho rodné Vizovice jsou na něj natolik pyšné, že se stal jejich čestným občanem, a dokonce mu tu vztyčili v areálu zdejší proslulé likérky dřevěnou sochu.

Bolek si tuto poctu zaslouží, protože je nepřehlédnutelným umělcem, který svého času sklízel úspěchy i daleko za hranicemi naší domoviny a během své kariéry se „vyhrál“ ve skvělého herce, jenž k tomu, aby dojal a okouzlil diváky, přistupuje vlastním a neokoukaným způsobem.

Vydával se za indiána

Bolkovi rodiče byli nadšenými obdivovateli Jiřího Voskovce (†76)Jana Wericha (†75) a divadla vůbec. Tatínek, který byl ve Vizovicích drogistou v lékárně, se dokonce chtěl v mládí stát hercem, což rodinu na malém městě vyděsilo natolik, že

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden