Moje šťastná hvězda

Miroslav Moravec byl bohém a skvělý kamarád, umíral ale sám

Moje šťastná hvězda

Doma ho v dětství dávali za vzor, ale jeho pozdější život byl bouřlivý a plný tajemství, mnohá z nich si nakonec s sebou odnesl do hereckého nebe.

Nádherný hlas byl pro Miroslava Moravce (†70) požehnáním i prokletím. Ale díky němu k nám tento herec a věčný bohém promlouvá z obrazovek i patnáct let po smrti.

Na kontě měl desítky filmových a televizních rolí a byl i divadelní hvězdou. Přesto Miroslava Moravce (†70) proslavily hlavně jeho dabingové postavy, ať už to byl inspektor Kojak, komisař Moulin nebo Fantomas.

Traduje se dokonce, že právě díky Fantomasovi dostával v barech od fanoušků zdarma pití, stačilo, když jim splnil jejich přání a mrazivě se zasmál fantomasovským „hahaha“. On sám si ale často povzdechl, že právě kvůli hlasu jej minuly

Zbývá vám 93% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden