Můj čas na kafíčko

Nejtajnější obavy podle znamení zvěrokruhu

Každý člověk má své strachy a ty se formují podle toho, čím si v životě prošel. Existují ale i obavy, které jsou specifické pro jednotlivá znamení zvěrokruhu. Sedí i na vás?

BERAN (21. 3. – 19. 4.)

Pokud Berany něco skutečně děsí, je to fakt, že prohrají. Kladou na sebe obrovské nároky, a jakmile selžou, jsou na dně. Mají strach i z toho, že jim někdo bude rozkazovat a oni budou muset poslouchat. Také mají obavy o své blízké, nejen z toho, že se jim něco stane, ale i z rozchodu.

BÝK (21. 4. – 21. 5.)

Býci potřebují ke svému životu režim stejně jako kyslík, a pokud ho nemají, dostanou panický záchvat. Proto mají obavy z chaosu i finanční nouze. Často se proto uchylují k někdy až zvláštním finančním opatřením. Podléhají až panickým strachům ze ztráty jistot, zruinování, vyvlastnění.

BLÍŽENCI (22. 5. – 22. 6.)

Blíženci mají obrovský strach z rozhodování, žádné pro ně není jednoduché. Nejšťastnější by byli, kdyby za ně vše rozhodlo okolí. Děsí je také samota, nezvládají představu, že by se v životě neměli o koho opřít a museli se spolehnout sami na sebe. Rovněž je trápí, když jim ostatní nerozumí.

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Rak patří nejvíce ustrašená znamení v celém zvěrokruhu. Největší obavy mají z opuštění. Jsou ochranářští, a proto mají strach, že se něco stane jejich blízkým. Obávají se také, že přijdou o domov a tím i o životní jistotu. Mohou mít pocit, že jsou vydáni napospas depresivním náladám.

LEV (23. 7. – 22. 8.)

Lvi touží především po uznání a chtějí být milováni všemi lidmi ze svého okolí, a proto je jejich strach jasný. Bojí se zesměšnění, ponížení a despektu. Nejvíce je ubíjí ignorace a nezájem. Chtějí být milováni takoví, jací jsou, mají ale zároveň obavu, že takové velké lásky k nim není nikdo schopen.

PANNA (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou známé svou touhou po dokonalosti, a proto se nejvíce obávají toho, že nebudou perfektní, a chaosu. Jejich strachy se mohou přenést až do fóbií. Také je sužují obavy z nemocí, špatné hygieny a špíny celkově. Kromě toho mají doslova panickou hrůzu z prohry a ze selhání.

VÁHY (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají největší strach z hádek a jiných konfrontací. Nesnáší konflikty a jejich následné řešení. S negativními emocemi nedovedou dobře pracovat, a když na ně někdo křičí, může je to dohnat až k pláči. Často se pak oklopují z obavy, že zůstanou sami, lidmi, kteří za to příliš nestojí.

ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

Štíři trpí strachem z velké intimity a sbližování. Jsou totiž velcí volnomyšlenkáři, a když si někoho pustí k tělu, nezapadá to do jejich způsobu života. Mají ale obavy z vlastní destruktivní moci, intenzity vlastních citů, ze smrti a také toho, že je přitahuje ezoterika a různé temné stránky.

STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

Největším strachem pro Střelce je pocit svázanosti. I kdybyste jim nabídli největší luxus a oni by měli pocit, že se z něj nemohou dostat ven, nepřijmou ho. Svoboda a s ní spojená možnost dobrodružství je v jejich životech naprosto klíčová. K tomu se váže i jejich fóbie z uzavřených prostorů.

KOZOROH (22. 12. – 20. 1.)

Pokud něco Kozorohy trápí, je to strach z neúspěchu. Často jejich obavy zacházejí až na hranici workoholismu. Bojí se, že dostanou úkoly, které sami nezvládnou a budou ležet pouze na jejich bedrech. Neexistuje, že by si odpočinuli namísto toho, aby plnili nějaké důležité povinnosti.

VODNÁŘ (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáře nejvíce děsí představa, že by byli vyloučeni z kolektivu, ať už přátel, nebo kolegů. Potřebují mít pocit, že jsou přijatí. Zároveň doufají, že podobné jistoty se dostane všem ostatním. Bojí se ale svazků, které by se jim mohly vymstít. A to třeba i příliš pevného přátelství nebo manželství.

RYBY (21. 2. – 20. 3.)

Ryby mají obrovský strach ze zodpovědnosti, bezmocnosti a závislosti i z toho, že je ostatní budou jen sobecky využívat. Patří také ke znamením, která nejvíce sužuje strach z nemoci a ze smrti. Moc dobře si uvědomují, že na tomto světě nebudou věčně, což je v mnoha věcech omezuje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden