Můj čas na kafíčko

Objevte nejlepší magická místa Česka a Slovenska!

V novém čísle knihovničky Enigmy jsme pro vás sestavili výběr nejúžasnějších a nejtajemnějších míst v Česku, ale také na Slovensku. Vezmeme vás do oblastí, kde tuhne krev v žilách, kde se dějí zázraky a kde můžete načerpat pozitivní energii.

Představíme vám hrady a zámky, na nichž prý obchází bílá nebo černá paní. Většinou nevyvolávají hrůzu, ale spíš smutek, protože jsou často ozvěnou dávných zločinů a utrpení tak děsivého, že ho ani smrt nedokázala vymazat. Také u nás patří v kategorii nadpřirozena k nejčastějším položkám hradních či zámeckých inventářů. Možná znáte slavné zjevení Perchty z Rožmberka, avšak vězte, že zdaleka není jediné.

Přízrak vojáka?

Přiblížíme vám také slavnou legendu o Hansi Hagenovi, který je neodmyslitelně spjat s Lomy Amerika. Co je na příběhu o přízračném vojákovi pravdy? Amerika u obce Mořina se stala dějištěm odporných zvěrstev páchaných minulým režimem, oblíbenou zastávkou romantických trampů, neoficiální nudistickou pláží, konečnou stanicí sebevrahů i námětem strašidelných příběhů. Tento kout má skutečně co nabídnout.

Panna Marie i ďábel

Připomeneme neuvěřitelné a někdy bohužel již trochu zapomenuté příběhy o zjevení Panny Marie na našem území. Možná se budete divit, kolik míst je s Bohorodičkou spjato a kolik zázraků česká i slovenská historie pamatuje. Věnovat se budeme i místům, kde měl zanechat svůj otisk ďábel. Proč má tolik míst u nás ve svém názvu čertovské přízvisko? K místům s čertovskými názvy se obvykle pojí různé pověsti o čertech nebo o ďáblovi, který měl nějakým způsobem zasáhnout do zdejší historie. 

Kde obcházejí duchové?

Na našich stránkách najdou inspiraci i milovníci paranormálních jevů. Zaujmou vás děsivě krásné hřbitovy, strašidelné domy, které prý nejsou tak docela opuštěné, nebo budete raději z povzdáli sledovat nemocnice duchů? Na svých cestách si ale na bloumající duše raději dejte pořádný pozor. Silniční přízraky nejspíš nejsou zrovna mírumilovné.

Tajemné kosti

Každý, kdo má rád těžké otázky, zas jistě navštíví místa, kde se odehrávají podivné jevy, které prozatím nerozlouskli ani ti nejbystřejší. Tajemství na vás čeká také na nalezištích záhadných kostí.

Co se děje ve městech?

Ani městské prostředí nezklame. Věděli jste, že po nočních ulicích našich metropolí se údajně prohánějí legendární přízraky? A strašidla i nestvůry prý také sídlí na hradech, zámcích a zříceninách. Navíc zde na klikaře čeká i bohatství snů. Pozor! Jen štěstí nejspíš stačit nebude. Musíte prý mít i pořádnou dávku odvahy a hlavně dobré srdce. Magická knihovnička vás provede po známých i nepoznaných místech. Vpusťte do svého života kousek tajemna a vykročte za jedinečnými zážitky.


Titul si můžete objednat ZDE

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden