Moje šťastná hvězda

Se svými dluhy se Dejdar popral

Herec Martin Dejdar (59) měl pocit, že jeho kariéra potřebuje posunout dál a zatoužil prorazit i v zahraničí. Nechyběla mu odvaha a sebevědomí, a tak začal spolupracovat rovnou s Hollywoodem, odkud získal několik scénářů, z nichž si chtěl vybrat takový, který by se mu líbil pro vlastní film.


Získal velké hvězdy


Zvítězil scénář ke krimikomedii Panství, která se odehrávala na počátku 20. století ve staré Anglii. Dejdar se snímek s rozpočtem kolem 170 milionů korun rozhodl spolufinancovat, ale bez bankovního úvěru se neobešel.


S odstupem let se vůbec nejednalo o špatný film, ostatně v něm hráli i uznávaní herci jako Peter O’Toole (†81) nebo Laura Harris (47). Právě jejich honoráře ale byly velmi vysoké.


Distributoři neplatili


Panství se v kinech objevilo v roce 1999, nesetkalo se ovšem s velkým zájmem. Jeden z distributorů pak nezaplatil domluvené finance za distribuci v zahraničí.


Osobní dluhy Dejdara se tehdy kvůli souběhu nepříznivých okolností vyšplhaly na více než osm milionů korun. Herec se ale ukázal jako správný chlap, odpovědnosti se nezřekl a svým závazkům vůči věřitelům nakonec dostál.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden