Můj kousek štěstí

Vendula Pizingerová: Škrtnuta z filmu o zesnulém manželovi

Velice udivena byla někdejší manžela zesnulého hudebního skladatele Karla Svobody (†68), Vendula Pizingerová, před lety Svobodová. Skladatelův syn z prvního manželství, Petr (39), napsal scénář k dokumentu o Karlu Svobodovi, který zároveň režíroval.

Film široce popisuje, jak umělec prožíval šedesátá, sedmdesátá i osmdesátá léta, věnuje se jeho tvorbě i dojemným scénám z obyčejného rodinného života, zato existenci skladatelovy druhé ženy Venduly a jejích dětí přešel stručnou zmínkou.

Přitom Vendula se za hudebního skladatele tajně provdala už v roce 1995 v Písku a byla s ním až do jeho posledního dne, což byl 28. leden 2007, kdy spáchal sebevraždu „Filmu jsem od začátku fandila. Petrovi přeju, aby měl ten jeho film krásnou návštěvnost a aby se lidem líbil,” snaživě odříkala Vendula, ale bylo vidět, že se jí skutečnost, že byla škrtnuta z dokumentu o manželově životě, hluboce dotkla.

Překvapen byl i frontman skupiny Olympic Petr Janda (77), který řekl: „Tyhle závažný věci se neměly vynechat.” Vždyť právě tragický osud Klárky (†5), Venduliny a Karlovy dcery, skladateli přivodil těžké deprese.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden