Pecku z avokáda snězte

Konzumace samotného avokáda je našemu zdraví velmi prospěšná. Je nejen velmi chutné, ale je to doslova výživová bomba. Je plné živin a zároveň vynikajícím zdrojem zdravých tuků. Obsahuje nezanedbatelné množství vitaminů A, C, E i vitaminy skupiny B a taky minerálů, konkrétně draslíku, hořčíku, fosforu i železa.

Odborníci ho označují za superpotravinu a jeden z vůbec nejzdravějších plodů vůbec.

Pecku nevyhazujte

Pokud ale po jeho snědení zahodíte pecku, děláte velkou chybu. Pecka totiž obsahuje více živin, než samotné avokádo. Podle odborníků se více než 70 % antioxidantů nachází právě v jádru. Pecka obsahuje i velké množství polyfenolů, které se nacházejí například v zeleném čaji.

Také vás může zajímat ...

Jihoameričtí indiáni používají avokádové jádro k léčbě úplavice a žaludečních problémů.

Je prokázáno, že jeho užívaní zabraňuje vzniku žaludečních vředů a zmírňuje zácpu. Jak ji použít? Možná se vám to bude zdát složité, ale jádro avokáda není až tak tvrdé jako například pecka třešně. Vyloupněte ji ze skořápky a překrojte ji ostrým nožem. Pokrájejte na malé kousky, nebo jí můžete rozmixovat v mixéru. Doporučujeme přidat do smoothie..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...