Můj čas na kafíčko

8 typů mužů, kteří vás zničí

Co nastane, když vám život zkříží jeden z osmi typů nevhodných partnerů?

Když se žena zamiluje, má tendenci se v muži rozplynout. Když se ale dáte dohromady s nevhodným chlapem, tak hrozí, že ztratíte sama sebe, a navíc nervy i zdraví.

Egoisty, starající se jen o svojí vlastní osobu, si často vybírají ženy s poddajnou povahou. Před jakými typy mužů se tedy mějte na pozoru?

1. Sebestředný sobec

Egoistické chování muže někdy ženy vnímají jako vůdcovství. Jenže to, že mu budete neustále ustupovat a všechno odpouštět, povede k tomu, že se rychle proměníte v pouhý doplněk narcistního partnera.

A on toho začne využívat. Bude vyzdvihovat sebe jako tu nejcennější osobu a stále víc vás utlačovat. Postupně se tak změníte v otrokyni svého „skvělého“ muže.

O všem ví všechno nejlépe, ale nikdo ho nechápe? Pozor na něj!

2. Neustálý nespokojenec

Vedle nespokojeného muže se budete cítit v trvalém napětí a stresu a budete se sebe ptát: „Co jsem zase udělala špatně? Je jedno, jak chlap dává nespokojenost najevo, jestli bručí, nebo předvádí hysterický řev.

Jeho chování působí destruktivně na psychiku ženy, která se pak projevuje labilně, nevyrovnaně a utrhuje se pak na své nejbližší.

3. Despotický tyran

Od chlapa, který nevidí nic hanebného na tom, když na ženu zvedne ruku, utečte daleko na sto honů!

Jestliže strpíte první projev takového násilí a neodejdete od něj, musíte si jasně uvědomit, že tato situace se dříve nebo později bude opakovat a bude se prohlubovat. Podobný scénář se rozvíjí, jestliže žena žije s partnerem, který ji ničí psychicky.

4. Nenechavý sukničkář

Než si s takovým začnete, přiznejte si, že je to záletník, a neutěšujte se planou nadějí, že s vámi to bude jinak a kvůli vám se změní. Tento sebeklam vás může přivést až k hranici zešílení.

Neustále totiž budete nalézat důkazy o jeho jiných dobrodružstvích a stane se z vás žárlivka, posedle monitorující jeho pohyby a slídící v jeho telefonu.

5. Nepochopený génius

Má sklon ustavičně si stěžovat, že jeho talentu se nedostává pochopení. Většinou není schopen ani vydělat peníze, ani se zapojit do chodu domácnosti.

Bude vás neustále zahlcovat svými stížnostmi na cokoli a problémy, které budete nucena řešit za něj. Abyste zachovala chod rodiny, postupně se chopíte otěží a vše uděláte a zařídíte sama. To opravdu chcete?

6. Pokrytecký manipulátor

Pokud se rozhodne dosáhnout cíle za jakoukoli cenu, jde klidně přes mrtvoly. Jde o studeného a prohnaného manipulátora, který dbá jen na vlastní zájmy a vaše názory a potřeby ho zajímat nebudou.

Brzy se uzavřete sama do sebe, neboť vám neustále bude říkat, že bez něj jste nikdo! Postupem času tomu uvěříte a budete se cítit jako nevýznamná šedá myš.

7. Nenápadný opilec

Je to takový alkoholik začátečník, který se denně rád napije. Zatím ještě nedosáhl stadia nepřetržitého pijáctví, nevztáhl na vás ruku a nepropíjí veškerou výplatu.

Vedle něj ale budete neustále ve zvýšené ostražitosti a jeho domácímu popíjení začnete bránit. S bolestí budete počítat skleničky, které vypije při jakékoli příležitosti.

8. Věčný workoholik

Existují dva druhy workoholiků: Ti, kteří dřou kvůli rodině, a potom lakomci, kteří peníze utrácejí sami pro sebe.

Žena prvního workoholika se v průběhu času změní v rozmazlenou paničku, která netuší, jak se vydělávají peníze, a muže bere jako chodící bankomat. Druhý typ workoholika z vás udělá ustrašenou chudinku a v případě rozvodu vás téměř jistě zanechá bez koruny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden