Můj čas na kafíčko

Patrick Swayze mohl mít tisíce žen, ale celý život byl věrný jen jedné!

Manželství slavného herce silně poznamenaly alkohol a bezdětnost.

Svoji životní partnerku poznal Patrick Swayze (+57) ještě v době, kdy nebyla ani plnoletá. Do Lisy Niemi (62) se okamžitě zamiloval a vydrželo mu to až do jeho předčasné smrti!

Nejslavnější rolí Patricka Swayzeho (+57) byl taneční instruktor Johnny z Hříšného tance. Slavný herec měl k tanci dispozice po mamince, protože ta právě tanec vyučovala. A díky jejím kurzům vlastně také potkal svoji osudovou ženu.

Předstíral před ní nevěru

Patrick byl obecně pohybově nadaný, vynikal i ve sportech. Rozhodl se ale dát v životě uměleckou cestou - netrvalo dlouho a dostával nabídky na role v muzikálech. Všimli si ho filmaři a Hříšný tanec z něho udělal hvězdu po celém světě. Tehdy už mu bylo 34 let. Po úspěchu snímku by si mohl mezi ctitelkami vybírat, jenže už byl dávno ženatý a nehodlal na tom nic měnit. Svoji celoživotní partnerku poznal, když mu bylo devatenáct a jí patnáct. Jmenovala se Lisa Haapaniemi (62), což prokazuje její finské kořeny. Pro umělecké účely si příjmení zkrátila na zapamatovatelnější Niemi. Patrick s Lisou chodil pět let, i když se většinou jednalo o vztah na dálku. Patrick totiž odjel dělat kariéru do New Yorku a Lisa musela dokončit školu - jak si to přála hercova matka. Aby ve své dívce projevil žárlivost, napsal jí Patrick dopis o tom, že jí byl nevěrný. Odpustila mu. Bylo jasné, že tenhle vztah překoná všechny překážky. V roce 1975 tak následovala svatba. Oba si samozřejmě přáli mít dítě. V tomto směru jim ale bohužel osud nepřál.

Hvězdná sestava romantického filmu Duch.

Střízlivý byl v pohodě, opilý k nevydržení

Patrick později vzpomínal, jak moc chtěl být otcem se ženou, kterou tolik miluje.Lisa přišla do  jiného stavu, jenže ve třetím měsíci o dítě přišla. „Cítil jsem se totálně zdrcený žalem,“ popisoval. „Pokoušeli jsme se po čase znovu a doufali, že Lisa otěhotní, ale už se to nikdy nepodařilo.“ Tahle osobní tragédie ale nebyla jediná, která ho potkala. Jeho otec zemřel na infarkt v poměrně mladém věku - bylo mu 57, tedy stejně jako potom Patrickovi, když opustil tento svět. Smutek řešil herec nadměrným pitím alkoholu. Když se opil, měnila se jeho povaha. Z klidného a podporujícího partnera byl najednou vždy nezkrotný násilník. Dokázal se pak vždy omluvit, ale Lisa snášela jeho výpady stále hůře. Ve střízlivém stavu byl prý Patrick tím nejhodnějším manželem na světě. Jakmile se opil, nekontroloval se a klidně by ublížil zvířeti i člověku. Nebylo dobré se zdržovat poblíže něho. Když se to Lise podařilo, utekla z domu. Šlo to ale jedině v noci, ve dne by jí prý rozzuřený Patrick prostřelil pneumatiky u auta. Protože se násilí stupňovalo, Lisa na čas svého muže opustila.

Jaký byl doopravdy jejich vztah?

Zemřel doma, tak jak si přál

Slavný herec začal se svým alkoholismem něco dělat až poté, co mu zemřela sestra. Ta se předávkovala drogami. Patrick se pomalu zbavoval svých brutálních stavů, jenže to už v jeho těle pracovala zhoubná nemoc. Rakovinu mu diagnostikovali v roce 2007. Trpěl tehdy silnými bolestmi břicha, ale vyšetření bohužel odhalilo agresívní nádor. Prognóza byla katastrofální: doktoři dávali Patrickovi jen pár měsíců života. Herec se ale nevzdával a vybojoval si čas navíc, ačkoliv novináři ho několikrát předčasně pohřbili. Vadilo mu, že se o jeho nemoci stále dokola psalo v novinách. Prohlásil: „Chci v klidu umřít doma, držet přitom Lisu za ruku, a hlavně nechci žádný soucit.“ Žena s ním opravdu zůstala do poslední chvíle. Když v září 2009 zemřel, dlouho se s jeho smrtí nemohla vyrovnat. Posílala prý stále zamilované SMS zprávy na jeho mobil. Mívala prý i pocit, že Patrick je v její přítomnosti dál v podobě ducha - tak jako v jednom z jeho slavných filmů. Náhradu za celoživotního partnera si našla teprve po letech.

Opravdu byla Lisa takové neviňátko?

Několik let po smrti hollywoodské hvězdy se objevily dost nepěkné zvěsti, které o manželství šířili Patrickovi přátelé. Podle nich se násilí na manželovi dopouštěla i Lisa a často prý po jejich hádkách zůstávaly zničené i hotelové pokoje. A co hůře, nepěkně se prý k němu chovala i v době, kdy už byl vážně nemocný. I tehdy ho prý bila nebo od něho občas utekla a ponechala ho zcela bez jakékoliv péče. Těžko říct, co je na těch řečech pravdy, ale možná se Lisa manželovi mstila za předchozí příkoří.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden