Komerční sdělení
Můj kousek štěstí
Chraňte své dásně a zuby pomocí enzymů
Chraňte své dásně a zuby pomocí enzymů

Záněty dásní a zubními kazy trápí v České republice přes 80 % obyvatel. Přestože nám všem byla péče o dutinu ústní vštěpována již od útlého věku, málokdo se prevenci nepříjemných onemocnění náležitě v dospělosti věnuje. Všichni přitom víme, že zubní hygiena není ničím složitým.

Jak správně pečovat o naši dutinu ústní?

Důležité je především nepolevovat a o své dásně a zuby pečovat pravidelně, ráno a večer. Mikrobiální plak, pravidelně se tvořící na našich zubech, obsahuje nebezpečné mikroorganismy, které produkují kyseliny narušující zubní sklovinu. Při nedostatečném čištění zubů dojde postupem času k narušení zubní skloviny a vznikne kaz, který v několika fázích proniká až k dentinu. Velmi bolestivý stav může vyústit až v absces a dokonce k vypadnutí zubu, jehož náhrada vás pak vyjde opravdu draho.

Péče o zuby přitom denně zabere jen pár minut – stačí čistit ráno a večer, ideálně po jídle a po dobu přibližně 3 minut. Kromě délky je důležitá i technika – nejlepší je přiložit kartáček k okraji dásně v úhlu 45 stupňů a postupovat jemnými, ale intenzivními krouživými pohyby. Vhodné je na dásně příliš netlačit, aby nedošlo ke zbytečnému podráždění. Pokud na kartáček tlačíte, štětinky nemohou správně odstraňovat nečistoty. Poznáte to tak, že máte po několika dnech i nový kartáček roztřepený. Nezapomeňte se pečlivě věnovat i ploškám zadních stran zubů a jemně vyčistit i jazyk. V prevenci zubních kazů se vyplatí i důsledné čištění mezizubních prostor, kde se mimo zbytků jídla usazuje i nebezpečný mikrobiální plak.

Věnujte péči i svým dásním

Kromě pravidelného a dostatečného čištění zubů bychom stejnou pozornost měli věnovat i našim dásním. Nezdravé dásně totiž mohou trpět na afty, záněty nebo podráždění, která často bývají stejně nepříjemná jako bolestivé kazy. Zanedbání těchto komplikací navíc může vést ke gingivitidě či parodontóze a s ní k již zmíněné ztrátě zubů. Ochrana měkkých tkání dutiny ústní je z části založena na úpravě životního stylu. Vzdát bychom se měli cigaret a tvrdého alkoholu. Bohužel i některé léky zhoršují stav dásní a sliznic v dutině ústní. V každém případě je třeba nepolevovat v čištění. Výhodné může být obohatit každodenní péči o speciální hygienické přípravky.

Enzymy pro zdravá ústa a pomoc při komplikacích

Takové speciální přípravky jsou zcela bez pochyb produkty české značky ENZYMEL. Jedná se o zubní pasty a gely na dásně a sliznice s obsahem proteolytických enzymů (proteáz). Tyto enzymy, využívající se v medicíně již více než 100 let snižují otok, pomáhají při zánětu a lépe narušují mikrobiální plak. Produkty ENZYMEL jsou bez obsahu parabenů, alkoholu a adstringentních látek a účinně pomáhají s hygienou po extrakcích, zánětech dásní, aftách nebo při snížené imunitě. Přípravky jsou dostupné ve dvou řadách, podle míry a rozsahu problémů v dutině ústní. Řada ENZYMEL INTENSIVE je antimikrobiální řada pro intenzivní použití a řada ENZYMEL PARODONT slouží k dlouhodobé každodenní podpoře zdravých sliznic a dásní.  Naši zákazníci si nejčastěji pochvalují snížení krvácivosti dásní a urychlení regenerace po zákrocích. Jedním z důkazů, že produkty ENZYMEL jsou opravdu kvalitní je velká spokojenost a věrnost zákazníků.

K zakoupení v ordinacích, lékárnách nebo přímo na www.enzymyprozdravi.cz.

Předchozí článek
Další článek
Související články
Nadcházející trendy v kosmetickém průmyslu mají vždy silný dopad a vyvolávají velkou pozornost. To platí i o nedávném odhalení nové kosmetické řady od značky Sain, které se uskutečnilo 6. června v nádherných zahradách pražského hotelu The Grand Mark. Právě zde byly nejenže představeny nové produkty, ale akce také posloužila jako příležitost k oslavě dlouhodobé spolupráce […]
Značka Skechers přichází s druhou edicí Skechers x Jen Stark okouzlujících a barevných designů na obuvi, které oživí váš šatník na celou sezónu. Po velkém úspěchu první série, která se rychle vyprodala, obnovuje Skechers spolupráci s umělkyní z Los Angeles a uvádí svou nabídku se širokou paletou stylových tenisek. Kolekce, která je nyní dostupná pro […]
Moje sladké tajemství / 30.5.2024
Milujete italskou pizzu, ale chcete jíst zdravě? Z pohodlí domova si můžete připravit takovou, která je nejen nízkokalorická a nutričně plnohodnotná, ale taky neodolatelně chutná. Při vlastní přípravě získáte kontrolu nad použitými ingrediencemi a můžete si být jisti, že výsledek se obejde bez konzervantů. Připravte si ingredience podle našeho receptu a pochutnejte si na skvělé […]
V pondělí 3. června se uskuteční dvanáctý ročník Fresh Senior Festivalu, akci bude hostit Villa Pellé v pražské Bubenči. Letos se organizátoři rozhodli připojit k oslavám Roku české hudby, jež se konají u příležitosti 200 let od narození Bedřicha Smetany. Jako motto festivalu proto zvolili název písně z opery Prodaná nevěsta – Proč bychom se netěšili. A návštěvníci se […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz