Můj čas na kafíčko

Proč se o ni musí postarat manžel?

Na levou nohu legendární zpěvačky Heleny Vondráčkové (71) dopadly před pár týdny masivní dveře od skříně. Naštěstí ji nezavalily celou. Zpěvačka byla v naprostém šoku, ale nakonec to odnesly tři prsty, a tak dostala berle.

„Je to nejbolestivější zranění, jaké jsem kdy měla,“ přiznala smutně. Omezení mělo ale i svoje výhody. O svou ženu se musel pěkně postarat její manžel Martin Michal (69), se kterým nedávno oslavila výročí svatby.

Helena pravidelně cvičí své hlasivky u piána v salonu jejich luxusní vily v Řitce u Prahy. Je skvělou pianistkou, ale pedály kvůli zranění nohy teď využívat nemohla. Chůze do schodů je s berlemi také pořádný problém, a tak se nějakou dobu nepodívala ani do své „Síně slávy“, kterou mají v bývalém hudebním studiu v podzemí jejich vily.

Martin se musí pořádně starat!

Martin je velice silný kuřák, Helena to moc dobře nesnáší, takže jediné místo, kde se u nich v domě smí kouřit, je přístavek, Martinovo dílo, otevírací prosklená veranda se schody do zahrady, které dokonce sám postavil. Jenže i tady jsou zase schody! Helena se po úrazu v domě skoro nehne! A to teď nemůže myslet ani na hausbót, jejich oblíbenou „chatu“ na Slapech. Na lodi sice žádné schody nejsou, ale přístup po rampě není zrovna přizpůsoben na berle. Také projížďka na kajaku bude muset počkat, i když počasí by na to už bylo. A milovaný tenis? Dvouhra s její kamarádkou Martinou Navrátilovou (63)? To ani náhodou. Manžel se teď bude muset o zpěvačku nějakou dobu víc starat. I když je zvyklý, je řidičem auta, karavanu i motorového člunu. Hlavně je ale jejím manažerem, takže nějaké zařizování ho nemůže překvapit.

Bude ještě tančit v podpatcích?

K výročí svatby dostala Helena od manžela obrovskou kytici žlutých růží. Má štěstí, že její muž má organizační schopnosti a stará se také o její vystoupení, desky, natáčení. „Díky němu mám skvělý servis, a tak se můžu starat jen o svůj hlas.“ Noha už se zpěvačce hojí, jediné, co zatím nemůže, je tancování a nošení podpatků. Bez těch to ale bohužel není to pravé, a tak některé módní kreace Helena ještě nějakou chvíli nebude moci nosit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden