Moje sladké tajemství

Tvrdě vybojovaná láska skončila nezdarem

Mnohé filmové lásky vznikají při společné práci. Přesně tak tomu bylo i v případě herečky Aleny Vránové (90) a herce Vladimíra Ráže (†77). V roce 1952 se do sebe zamilovali při natáčení pohádky Pyšná princezna a život se jim najednou převrátil vzhůru nohama.

Aby král Miroslav a princezna Krasomila spolu mohli žít, museli nejdřív vyřešit své dosavadní vztahy. Vránová byla provdaná za básníka Pavla Kohouta (94) a Ráž byl ženatý s herečkou Alexandrou Myškovou (101). Oba se promptně rozvedli a zdálo se, že jim nic nestojí v cestě.

Spousta milenek nadějný pár udolala.

Složitý zrod rodiny

Začátek nebyl jednoduchý. Bývalý manžel Vránové nesl rozchod těžce. Herečku veřejně označil za předlohu své divadelní hry o zlosynovi, který komunistu připravil o ženu. Lidé začali Alenu odsuzovat a filmaři se ji začali bát obsazovat. Počáteční drama pár překonal, vzali se a narodila se dcera Markéta (†55).

Milenky a smrt dcery

Ráž a Vránová se objevovali i v dalších filmech, jako třeba Dovolená s Andělem. Ráž byl pro spoustu žen idolem. Vábilo je jeho charisma a sametový hlas a on kolikrát neodolal. Vránová se to snažila přehlížet. Když si ale Ráž začal vážný vztah, to už rozdýchat nedokázala.

Rozvedli se, když bylo dceři osmnáct, jejich hádky ji však poznamenaly. Později nezvládla svůj vlastní rozvod a začala pít. „Pití se nikdy nevzdám, to raději zemřu,“ říkala. To se nakonec i stalo. Zemřela na selhání jater.

On potřetí, ona už nikdy

Ke konci soužití s Rážem si i Vránová našla milence. Po rozvodu se s ním rozešla a nikdy se už nevdala. Ráž se oženil s Olgou Hnátkovou (72), se kterou měl dceru Veroniku (42). Vladimír Ráž zemřel roku 2000 ve spánku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden