Panenka je úžasné maso, sice trochu dražší, ale od toho tu jsou sváteční obědy, abychom se rozmazlili, ne? Proto zkuste tento recept, který jsme získali od šéfkuchaře Jiřího Švestky z hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou.
Ingredience:
600 g vepřové panenky
160 g smetany ke šlehání
120 g lahůdkové slaniny
160 g čerstvých hub
40 g másla
40 ml oleje
1 g mletého pepře
4 g soli
Postup:
Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na špalíčky, které opepříme, osolíme, zabalíme do slaniny a opečeme zprudka na oleji po všech stranách asi dvě minuty a dáme na tři minuty zapéct do trouby rozehřáté na 180 stupňů.
Očištěné a na plátky nakrájené houby orestujeme na másle, opepříme, zalijeme smetanou a necháme přejít jemně varem. Poté osolíme a případně dochutíme pepřem. Na střed talíře dáme houbovou omáčku a na ni klademe maso rozkrojené šikmým řezem.
Ingredience: Korpus: 200 g hladké mouky 50 g cukru 1 vanilkový cukr 125 g másla 1 vejce špetička soli Náplň: 4 plátky želatiny 1 velký bílý jogurt 200 g zakysané smetany 100 ml smetany ke šlehání 120 g moučkového cukru 350 g malin Postup : Vypracujeme hladké ...
Ingredience: Korpus: 200 g hladké mouky 50 g cukru 1 vanilkový cukr 125 g másla 1 vejce špetička soli Náplň: 4 plátky želatiny 1 velký bílý jogurt 200 g zakysané smetany 100 ml smetany ke šlehání 120 g moučkového cukru 350 g malin Postup : Vypracujeme hladké ...
Sáhněte po kližce. Na omáčku není lepšího masa, obzvlášť je-li z mladé jalovice nebo býka. Ingredience: 750 g hovězího masa 2 mrkve 1 velká cibule ½ celeru 1 kořenová petržel 2 lžíce najemno nastrouhaného křenu 200 ml šlehačky 1 bobkový list 5 kuliček nového koření 5 ...
Sáhněte po kližce. Na omáčku není lepšího masa, obzvlášť je-li z mladé jalovice nebo býka. Ingredience: 750 g hovězího masa 2 mrkve 1 velká cibule ½ celeru 1 kořenová petržel 2 lžíce najemno nastrouhaného křenu 200 ml šlehačky 1 bobkový list 5 kuliček nového koření 5 ...
Mohlo by se zdát, že si herečka Aneta Krejčíková (27) užívá nejkrásnějšího období svého života. Před dvěma měsíci porodila prvního syna Bena. Na to, že bude matkou, byla velmi hrdá celé své těhotenství. Zářila štěstím. Po porodu se ale na jejím čele už objevují vrásky. Zdá se, ...
Mohlo by se zdát, že si herečka Aneta Krejčíková (27) užívá nejkrásnějšího období svého života. Před dvěma měsíci porodila prvního syna Bena. Na to, že bude matkou, byla velmi hrdá celé své těhotenství. Zářila štěstím. Po porodu se ale na jejím čele už objevují vrásky. Zdá se, ...
Nejsilnější magie, která dokáže proměnit váš život k lepšímu, je bylinková. Jak se říká: Není bylinka, aby na něco nebyla. Léčivé bylinky čekají na to, kdy je vyzvete, aby vám pomohly splnit to, po čem toužíte. Kmín - proti zlodějům Pro ochranu domova pověste nad dveře červený ...
Nejsilnější magie, která dokáže proměnit váš život k lepšímu, je bylinková. Jak se říká: Není bylinka, aby na něco nebyla. Léčivé bylinky čekají na to, kdy je vyzvete, aby vám pomohly splnit to, po čem toužíte. Kmín - proti zlodějům Pro ochranu domova pověste nad dveře červený ...
Suroviny: 1 balení listového těsta 3 brambory vařené ve slupce 1 cibule 50 g vepřových škvarků nasekaných na kousky 100 g tvrdého sýra olej mouka na vál 1 vejce na potření, majoránka Postup: Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte na kostičky, ...
Suroviny: 1 balení listového těsta 3 brambory vařené ve slupce 1 cibule 50 g vepřových škvarků nasekaných na kousky 100 g tvrdého sýra olej mouka na vál 1 vejce na potření, majoránka Postup: Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte na kostičky, ...
Nic nenastartuje den lépe než opečené klobásy se spoustou koření a paprikami.Ingredience:2 klobásy 1 velká žlutá paprika1 velká červená paprika3 stroužky česneku1 velká žlutá cibulerostlinný olej na smaženílžička sušeného nebo 3 snítky čerstvého tymiánulžička provensálských ...
Nic nenastartuje den lépe než opečené klobásy se spoustou koření a paprikami.Ingredience:2 klobásy 1 velká žlutá paprika1 velká červená paprika3 stroužky česneku1 velká žlutá cibulerostlinný olej na smaženílžička sušeného nebo 3 snítky čerstvého tymiánulžička provensálských ...
Rychlé a oblíbené jídlo – to je pizza, na které si lidé pochutnávají už od 18. století!Ingredience: na 8 porcíTěsto:● lžička soli● 2 lžíce olivového oleje● 500 g hladké mouky● lžička cukru● půl balení droždí● 250 ml vlažné vodyZáklad:● 100 g eidamu● balení sýra Niva● špetka ...
Rychlé a oblíbené jídlo – to je pizza, na které si lidé pochutnávají už od 18. století!Ingredience: na 8 porcíTěsto:● lžička soli● 2 lžíce olivového oleje● 500 g hladké mouky● lžička cukru● půl balení droždí● 250 ml vlažné vodyZáklad:● 100 g eidamu● balení sýra Niva● špetka ...
Jednoduché sladké jídlo připravené z mouky a brambor buď milujete, nebo nenávidíte. Specifickou chuť jídlu propůjčuje také mák, kterým se šišky sypou. Potřebujete: ✿ 1 kg brambor✿ 220 g hladké mouky✿ 200 g mletého máku✿ 100 g moučkového cukru✿ strouhaný tvaroh✿ sádlo✿ přepuštěné ...
Jednoduché sladké jídlo připravené z mouky a brambor buď milujete, nebo nenávidíte. Specifickou chuť jídlu propůjčuje také mák, kterým se šišky sypou. Potřebujete: ✿ 1 kg brambor✿ 220 g hladké mouky✿ 200 g mletého máku✿ 100 g moučkového cukru✿ strouhaný tvaroh✿ sádlo✿ přepuštěné ...
Tento pokrm je oblíbený hlavně v Izraeli a Tunisku. Lidé si ho dávají ke snídani, ale i k večeři.Ingredience:3 lžíce rajčatového protlaku1 plechovka loupaných rajčat1 menší červená cibule3 vejce3 stroužky česneku1 lžička červené mleté papriky2 lžíce olivového oleje1 malá červená ...
Tento pokrm je oblíbený hlavně v Izraeli a Tunisku. Lidé si ho dávají ke snídani, ale i k večeři.Ingredience:3 lžíce rajčatového protlaku1 plechovka loupaných rajčat1 menší červená cibule3 vejce3 stroužky česneku1 lžička červené mleté papriky2 lžíce olivového oleje1 malá červená ...
Plují stále víc na sever. Zastaví je až „Ztuhlé moře“, jak Pýtheás pojmenuje arktickou pustinu, kudy se nedá proplout lodí ani jít po svých. Hustá mlha, ledová kaše a plovoucí ledovce mu nahánějí hrůzu, a tak raději zamíří zpátky na jih. Peněz moc nemají, a přesto svému synovi zajistí dobré vzdělání. Díky obětavosti rodičů
Mladá žena kráčí do banky. Musí vyzvednout výplaty. Je uvolněná, spokojená. Nedávno se vdala. Možná už pomýšlí na děti. Každopádně si maluje budoucnost. Když peníze obdrží, vyjde zpátky na ulici. Tam spatří známou tvář. Nastoupí k ní do auta. I s výplatami. Tím zpečetí svůj osud. Je odpoledne 23. dubna 1951. Na jezu v Klecánkách
Nikdy jsem moc nevěřila na takové to věštění, magii a další věci. Ale kamarádka mne jednou vzala za kartářkou. Ke své škodě. Neměla to dělat. S Gábinou jsme se poznaly na vysoké a od té doby jsme byly kamarádky. Rozuměly jsme si ve spoustě věcech, avšak já třeba byla víc při zemi než ona, takže
Polibek pod rozkvetlou třešní na Prvního máje má prý čarovnou moc. Proto je květen měsícem romantiky a vášně. Chcete vědět, jak lásku přivolat a posílit, či se zbavit té, o kterou nestojíte? Která z nás by nechtěla mávnout proutkem a mít po boku dokonalého partnera, že? Proto jsou kouzla lásky těmi nejoblíbenějšími. Pomocí magických rituálů můžete určitými způsoby něčí lásku posílit,
Vědci nalezli v třetihorním baltském jantaru důkazy, že nejen vzhled hmyzu, ale také jeho chování je konzervováno desítky milionů let. Přibližně před 40 miliony let se termití pár druhu Electrotermes affinis zrovna věnoval námluvám, když uvízl v lepkavé pryskyřici stromu a navždy zůstal uvězněn ve zkamenělém jantaru. Tato dosud jediná známá fosilie páru termitů poskytla
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Kdo by neznal krále Artuše. Legendární anglický panovník měl podle středověkých dějepisců a romancí vést na počátku 6. století obranu Velké Británie proti Sasům. Současní historici nicméně jeho existe
Co nesmí chybět v žádném asijském pokrmu? Především chilli, které dodá pokrmu ten správný říz, čerstvé bylinky, křupavá zelenina a sezamová semínka. Suroviny 200 g vepřových nudliček (například
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Mezi lidmi přibývá těch, kteří trpí nějakým neurodegenerativním onemocněním, především ve vyšším věku, jehož nyní dosáhne více lidí. Plně porozumět těmto poruchám není pomocí současných výzkumných met
V hotelu Beverly Wilshire, kde se odehrávaly klíčové scény romantického hitu Pretty Woman z 90. let, přichází technologická revoluce. Představte si, že byste mohli mluvit s personálem hotelu tak, jak
… králem všech květin je špenát, zpíval kdysi slavný zpěvák. Špenát je ale vskutku populární listová zelenina, která se používá téměř ve všech světových kuchyních. Z dětství si jej určitě pamatujete jako poměrně neoblíbenou přílohu k masu a naopak milované jídlo Pepka námořníka, kterému plechovka špenátu vždycky spolehlivě pomohla dodat mimořádné síly. Vědci docela nedávno
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.