Můj čas na kafíčko

Bramborový štrúdl

Suroviny:

1 balení listového těsta

3 brambory vařené ve slupce

1 cibule

50 g vepřových škvarků nasekaných na kousky

100 g tvrdého sýra

olej

mouka na vál

1 vejce na potření, majoránka

Postup:

Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte na kostičky, (pokud máte naťovou, nakrájejte i nať).

Těsto rozdělte na poloviny a každou rozválejte na pomoučeném vále na plát asi 3 mm tenký. Pláty trošku potřete olejem. Doprostřed nasypte podélně do pruhu polovinu nastrouhaných brambor, osolte, posypte škvarky a majoránkou.

Přidejte cibuli a na ni nasypte postrouhaný sýr. Oba pláty zaviňte, přendejte na plech vyložený pečicím papírem, na několika místech propíchněte vidličkou a potřete vejcem rozkvedlaným se lžičkou studené vody.

Plech vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, po pěti minutách teplotu snižte na 180 °C a záviny upečte dozlatova.

Závin můžete podávat teplý i studený a místo škvarků můžete přidat třeba najemno nakrájená rajčata nebo papriky a majoránku vyměnit za provensálské koření.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden