Můj čas na kafíčko

Sýrovo-česnekový trhací chléb

Oblíbená chuťovka pobaví zejména děti, tento způsob servírování však ocení i dospělí třeba k vínu.


Ingredience: na 4 porce


 5 stroužků česneku
 čtvrt hrnku petržele
 olivový olej
 bochník chleba
 3 lžíce másla
 200 g plátkového sýra
 sůl


Postup:


Rozmixujte stroužky česneku, petrželku a olivový olej. Plátky sýra si nakrájejte na malé čtverečky. Na pánvi si rozehřejte máslo a vložte směs z mixéru. Nezapomeňte neustále míchat, ať se vám česnek nepřipálí.


Rošt v troubě nastavte doprostřed a troubu předehřejte na 190 °C. Ostrým nožem udělejte šikmé zářezy po celém chlebu z obou stran. Dejte si však pozor, abyste ho neprořízli skrz naskrz.


Do zářezů za pomoci lžičky nakapejte česnekové máslo a do každého z nich vložte několik sýrových čtverečků. Dejte chléb na kus alobalu a druhým ho přikryjte shora. Pečte 10 min, poté sundejte vrchní část alobalu a pečte dalších 10 min, než se sýr kompletně rozpustí.


Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 15 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden