Moje šťastná hvězda

Démon alkohol znovu udeřil na Martina Preisse?

V minulosti kvůli závislosti skončil herec Martin Preiss na dně, opakuje se snad historie?

Dlouhé roky to vypadalo, že má Martin Preiss (51) svoji závislost pod kontrolou. Jenže nedávno sdílel fotku z nemocničního pokoje a své příznivce pořádně vylekal.

Herec Martin Preiss (51) v posledních měsících září v seriálu ZOO, diváci si jeho postavu oblíbili a skvěle tam zapadl. K tomu má milující manželku, herečku Martinu Preissovou (48), která dělá vše proto, aby se cítil doma dobře a neměl sebemenší impulz znovu po letech sáhnout po sklence s alkoholem.

Další velké problémy?

Ačkoli ale udělala maximum, možná další pohromě v jejich vztahu nezabránila. „Opět na značkách,“ sdílel Preiss na sociálních sítích snímek z nemocničního pokoje a okamžitě to spustilo vlnu spekulací, co se s hercem děje.

Snaží se závislosti předejít

Mnozí si to navíc dali do souvislostí s informacemi, které médiím před časem poskytla Martina Preissová. Ta prozradila v rozhovoru, že její manžel jezdí každý měsíc na rekondiční pobyt na Vysočinu. Tam se Preiss zhruba čtyři dny setkává s ostatními abstinujícími alkoholiky a se svojí terapeutkou.

„Je neustále potřeba být ve střehu,“ otevřeně herečka přiznala. Sama si tento model života pochvalovala, alespoň se na manžela o to víc každý měsíc těšila.

Dokonce přiznala, že kdyby se její manžel někdy zamiloval jinde, v jejím srdci by měl i přesto své místo. „Už bych ho nemohla vymazat,“ má v tom jasno. Je to ale obdivuhodné, když vezmeme v potaz, co s ním prožila.

Bez alkoholu neuměl fungovat

Preiss byl skoro 25 let závislý na alkoholu, přičemž se dokonce propil do nechvalně proslulého deliria tremens. Tehdy si nepamatoval, co bylo dva dny zpátky a už od rána měl zoufalou potřebu se napít.

Ještě horší byla jeho závislost na lécích, které propadl po rozchodu se svou první manželkou Klárou. Tehdy přestal spát a začal polykat prášky na spaní, kterých dokonce dokázal sníst klidně i dvacet denně. „Setkal jsem se i s kardiologem, který jich konzumoval 400 denně,“ uklidňoval se, že může být i hůř.

Dokázal se odrazit ze dna

Nakonec skončil nejenom v léčebně, ale také na záchytce, kde se o něj nikdo nestaral. V podobně složitých chvílích se ale paradoxně naučil být šťastný. „V léčebně vám stačí tepláky, lžíce a sprchový gel,“ říká Preiss.

Pravda je jinde

V redakci tak věříme, že v nemocnici nedávno neskončil kvůli alkoholové recidivě, ale důvodem bylo něco jiného. Tím spíš, když sám říká, že momentálně musí regenerovat a cvičit. Sám dělá maximum možného, aby se jeho závislost už nikdy nevrátila, a velkou podporu má samozřejmě nejenom v manželce, ale v celé rodině.

Všichni mu věří a jsou přesvědčeni, že je vše zlé dávno minulostí. A my v redakci to máme stejně. Společně s Martinou Preissovou tvoří krásný pár a byla by škoda, kdyby se rozešli. Snad spolu naopak vydrží ještě mnoho let, sluší jim to.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden