Moje šťastná hvězda

Jan Potměšil: Neztrácí optimismus

Nikdy neměl o práci nouzi. Vždyť patří k nejcharismatičtějším hercům u nás. Jenže jednoho dne se JANU POTMĚŠILOVI (51) obrátil život naruby. Potkala ho strašná událost, přesto pořád zůstává veselý

Kdekdo by si mohl myslet, že je Jan Potměšil neustále v depresích a schovává se před celým světem, ale to vůbec není pravda. Dokonce prohlásil, že je šťastnější než kdy dřív.

Za vozík je vděčný

V roce 1989 prodělal děsivou autonehodu, která ho na celý zbytek života odsoudila na invalidní vozík. Potměšil si ale z celé události těžkou hlavu nedělal, byl totiž vděčný vůbec za to, že přežil. Navíc sám prohlašuje, že autonehodu bere jako jednu z nejpozitivnějších věcí, která se mu mohla v životě přihodit! „Rozhodně to neberu jako trest, ale jako dar. Za vozík jsem v podstatě vděčný. Asi se muselo stát něco, bez čeho by se nestalo nic jiného,“ nechal se slyšet. Prý je rád, že mu autonehoda dala možnost víc si vážit všeho, co mu život přináší. Vždyť chybělo málo a vůbec tu nemusel být! Po osudné autonehodě strávil celý rok v nemocnicích a ozdravovnách a nebylo jisté, zdali bude vůbec žít dál. Lékaři mu dávali jen sedmiprocentní naději na přežití!

Manželka Radka, Jan Potměšil: „My můj handicap neřešíme, ale vnímáme ho jako přirozenou součást života,“ říká Jan.

Stal se z něj jiný člověk

„Dostal jsem ještě jednu šanci, tak to beru. Jsem za ni hodně vděčný a snažím se žít jako každý jiný člověk. Jediný rozdíl je v tom, že když se s někým potkám a podám mu ruku, on stojí, nebo si stoupne, ale já pořád sedím,“ vtipkuje Potměšil. Je rád, že má zdravou rodinu, skvělé přátele a práci, která ho baví, nic jiného si podle vlastních slov nepřeje. „Můžu říct, že jsem za to vděčný. Celá ta událost se asi musela stát, abych pochopil, že člověk si má vážit každé vteřiny života.        “ Kdyby bylo víc takových lidí jako on, byl by svět veselejší.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden