Můj kousek štěstí

Obří dluhy jí poničily zdraví

S někdejší hvězdou Ordinace v růžové zahradě si osud krutě zahrává. Nebohá Veronika Gajerová (58) už musí být k smrti unavená, a přesto se nehroutí, čímž dokazuje, že je nesmírně silná žena.

Dluhová past, do níž se dostala kvůli nerozumnému hospodaření patrně hraničícímu s marnotratností, se neblaze podepsala na hereččině zdraví. Dluží víc než milion, mezi věřiteli je řada jejích kolegů, což je pro ni pochopitelně psychicky náročné. Proto se dostavily též zdravotní problémy, jak se ostatně dalo čekat.

Stres a vyčerpání

Herečku momentálně zlobí vnitřní orgány, konkrétně slezina a játra, mimoto přibrala dvacet kilogramů. „Piju na to strašně hnusný výluh bylin, upravuje se to. A už nejsem tolik nateklá, shodila jsem i nějaká čtyři kila,“ pochlubila se, šťastná, že o sobě může říci i něco pozitivního.

Její lékařka naznačila, že problémy s vnitřními orgány pramení ze stresu a vyčerpání, kterými si v uplynulých letech prošla. „Musela jsem se začít léčit, jde to pomalu, nesmím na to tlačit,“ říká představitelka seriálové zdravotní sestřičky Zuzany Pantoflíčkové.

Zas ten virus

Cítila odhodlání pracovat jako divá a dluhy postupně uhradit, v čemž jí zabránila koronavirová pandemie a zavření divadel, nezapomeňme, že Gajerová je hvězdou Městských divadel pražských.

Nepropadla panice a v nucené pauze zalévala pro jistou firmu květiny, aby nebyla bez příjmu. Když se konečně otevřela divadla, s radostí se vrátila ke své práci. Nyní však, jak víme, pandemie opět zesílila a ruší se divadelní představení a koncerty. Osudem těžce zkoušená umělkyně se tak ocitá v začarovaném kruhu.

Znovu u kytek

„Všechno to zkoušení bylo asi k ničemu. Nedá se nic dělat,“ postěžovala si herečka, která nejnověji nastudovala hru Nejstarší řemeslo. Doufá, že se s ní na jeviště dostane na jaře, teď už sotva.

Když z  firmy, pro niž zajišťovala zalévání květin, v létě odcházela, poprosila, zda by se na podzim mohla opět vrátit. „Chtěla jsem mít zadní vrátka – a ono se to vyplatilo,“ říká. Necítí se jako nějaký odsouzeníhodný zločinec, je zkrátka jen ženou, která nepatří mezi hospodyňky, jež pro pírko přes plot skáčou. A takových není málo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden