Domácí griotka

Suroviny:

2 hrnky třešní

2 hrnky višní

2 hrnky cukrového sirupu

Také vás může zajímat ...

2 hrnky vodky (brendy či koňaku)

1 celá skořice

hřebíček

Postup:

Na cukrový sirup svaříme 1 a ½ hrnku vody a 1 a ½ hrnku cukru. Do velkého kastrolu nalijte jen pár centimetrů ode dna vodu, přisypte ovoce a rozvařte ho i s peckami. Nechte vychladnout a slijte do velké lahve s širokým hrdlem a těsným uzávěrem. Přidejte skořici a hřebíček podle chuti. Přilijte vychlazený cukrový sirup – množství i sladkost závisí na vaší chuti.

Čím bude hustší, tím hustší bude griotka.

Můžete použít i trochu medu, třtinový cukr či melasu.

Směs dolijte alkoholem a dobře promíchejte.Ovoce má být ponořené, nejlépe, když je hladina těsně pod víčkem. Uzavřete sklenici a postavte ji na tři týdny při pokojové teplotě na stinné místo. Hotovou griotku přeceďte, slijte do lahví a můžete ochutnávat. Co uděláte s ovocem vylouhovaným v alkoholu, záleží na vás. Výborně se hodí do moučníků pro dospělé..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...