Jablečná omáčka čatní

Suroviny:

  • 6 středně velkých jablek
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 svitky skořice
  • 1 lžička anýzu
  • sušené a nadrcené chilli papričky
  • 5 hřebíčků
  • 1 lžička kari
  • 2 lžíce rozinek
  • 4 lžíce cukru, nejlépe hnědého

Postup:

Oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme zázvor, skořici, anýz, chilli papričky a hřebíček. Za stálého míchání restujeme asi půl minuty. Přidáme kari, jablka a rozinky, mícháme asi 6 minut. Potom přidáme 4 lžíce vody, přikryjeme hrnec pokličkou a vaříme asi čtvrt hodiny. Často mícháme.

Jakmile jablka změknou a téměř se rozvaří, přidáme cukr a zvýšíme teplotu. Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.

Také vás může zajímat ...

Podávejme jako přílohu či omáčku..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...