Krůtí steak s bylinkovým máslem

Suroviny na 4 porce:

4 plátky krůtího masa (à 200 g), 200 g másla, 1 citron, 1 svazek pažitky, ½ svazku petrželky, 3 snítky rozmarýnu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, sůl, celý červený pepř

Postup:

1. Kůru z omytého a osušeného citronu ostrouháme a vymačkáme z něj i šťávu. Oprané bylinky otrháme a nasekáme nadrobno.

Také vás může zajímat ...

2. Změklé máslo dáme do misky, rozmačkáme vidličkou, ochutíme solí a pepřem. Přimícháme bylinky včetně citronové kůry i šťávy. Nakonec přidáme prolisovaný česnek. Z másla vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice.

3. Steaky zprudka opečeme na rozpáleném oleji, pak je opepříme a osolíme a rozložíme na talíř. Na každém z nich necháme rozpustit kousek bylinkového másla a podáváme se zeleninou a opečenou bagetou.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...