Květiny, které se dají sníst

Zelené bylinky v kuchyni jistě používáte, ale víte, že stejný význam pro naše zdraví mají často i květy a jejich poupata? Vesměs pro všechny platí, že čistí organismus, urychlují látkovou výměnu a jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálních látek.

Návrat k přírodě

Květy sbírejte nejlépe těsně po rozkvětu. Můžete je pak přidávat do salátů nebo do polévek, zdobit jimi dorty, zmrzlinové poháry, obložené chlebíčky, nářezové mísy, studené i teplé nápoje. Lze si z nich také uvařit čaj, stejně jako z bylinek. Ale pozor, konzumujte jen to, co dobře znáte a o čem víte jistě, že je jedlé!

Nejlepší rostlinky

Také vás může zajímat ...

■ Pampeliška – zbavuje tělo škodlivin a podporuje činnost slinivky a jater.

■ Sedmikráska – také svědčí játrům a pomáhá při menstruačních potížích.

■ Violka a hluchavka – čaj z květů violky a hluchavky zmírňuje kašel.

■ Lichořeřišnice – jinak také zjednodušeně řeřicha posiluje imunitu.

■ Růžový jetel – zahání úzkost a bolesti hlavy..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...