Bramborové hamburgery

shutterstock_93923728

Smažené placičky z brambor jsou sice obyčejné, ale když se do nich přidá čerstvý špenát a česnek, chutnají znamenitě.

Suroviny na 2 porce – 5 středně velkých brambor – 1 vejce – 250 g listového špenátu – 1 červená cibule – 5 stroužků česneku – ½ pórku – 3 lžíce pohankové mouky – sůl, pepř – slunečnicový olej

Postup

1. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. Pórek očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozpalte olej a krátce na něm osmahněte cibuli s pórkem dozlatova. Špenátové listy spařte horkou vodou a nasekejte.

Také vás může zajímat ...

2. Brambory oloupejte a nastrouhejte do větší mísy. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, osmahnutou cibuli s pórkem, a špenát a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a zahustěte moukou.

3. Z těsta tvarujte malé placičky a smažte je z obou stran na rozpáleném oleji. Přebytečný tuk vsajte do papírové utěrky. Podávejte třeba se zeleninovou oblohou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...