Cizrnový salát s cuketou

Tenké opečené plátky cukety v kombinaci s výživnou cizrnou a lístky bazalky vytvářejí osvěžující a zdravé jídlo.

Suroviny na 4 porce – 100 g cizrny – 3 mladé cukety – ½ hrnku špenátových listů – 2 hrsti čerstvé bazalky – 2 citrony – 2 lžíce olivového oleje – sůl, pepř

Postup

1. Cizrnu dejte přes noc namáčet. Druhý den ji propláchněte a uvařte v dostatečném množství vody, asi 60 minut.

Také vás může zajímat ...

2. Cukety očistěte a škrabkou na brambory nastrouhejte na tenké plátky. Listy bazalky a špenátové listy omyjte, osušte a případně nakrájejte na menší kousky. Vše dejte do mísy a promíchejte. Nakonec přidejte uvařenou, mírně vychladlou cizrnu.

3. Olivový olej smíchejte se šťávou z jednoho citronu. Podle chuti osolte a opepřete a pak vmíchejte do salátu.

4. Salát naservírujte na talíře a před podáváním ozdobte kolečky citronu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...