Moje šťastná hvězda

Jan Kačer si přál ukončit její trápení

Celoživotní partnerku Ninu Divíškovou (†84) poznal režisér Jan Kačer (87) během studií na DAMU. Dívku z Moravy, která dorazila o pár týdnů později a uvedla se slovy: „ Ja su z Brna“, nešlo přehlédnout.

Těžké začátky

Ale jí tenkrát ten zadumaný oduševnělý mladík připadal nafoukaný a zařekla se, že s ním nikdy nepromluví. Jenže pak mu dala přednost před perspektivním nápadníkem z moravské metropole a v březnu roku 1962 si řekli své ano.

Brzy se jim narodila nejstarší dcera Simona (61) a po ní mladší Klára (59). Začátky neměli jednoduché – on musel narukovat a ona žila v ostravském podnájmu s malými dětmi.

Uznávali jen dlouhodobé vztahy

Další zkoušky osudu na ně čekaly v normalizačních letech, kdy musel Kačer odejít za trest do Ostravy. Nina Divíšková byla opět na vše sama, chyběly peníze a starat se už musela o tři děti, protože byla na světě nejmladší dcera Adéla (47).

Její muž se odmítl na severu Moravy zabydlet, raději spal v zákulisí a na víkendy jezdil domů. Jejich vztah byl ukázkový, a když Divíšková onemocněla Alzheimerovou chorobou, Kačer byl stále s ní. Nelze se mu divit, že po její smrti přiznal, že byly chvíle, kdy si přál, aby už bylo její trápení u konce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden