Moje šťastná hvězda

Tragický osud dětské hvězdy

Život měl před sebou, mohl dokázat velké věci. Smrt si pro Tomáše Holého (†21) bohužel přišla příliš brzy.

Byl jednou z nejzářivějších dětských hvězd, v malé roli se předvedl u v komedii Marečku, podejte mi pero! Definitivně Tomáš Holý (†21) rozvinul talent ve filmech Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

Zajímavé je, že v dospělosti už k hraní neinklinoval, studoval právnickou fakultu. V jeho plánech hrála prim i začínající zpěvačka Hana Zaňáková, kterou dnes známe jako Lucii Bílou (57). Chodili spolu šest měsíců a byla to velká láska, žili v podnájmu u v té době slavné Heleny Vondráčkové (76).

Maminka se utrápila

Osud jim ale bohužel víc času nedopřál. Pouhých devět dní před dvaadvacátými narozeninami Holý zemřel při autonehodě, když ve vypůjčeném voze nezvládl ostrou zatáčku a naboural do stromu. Svým vážným zraněním podlehl cestou do nemocnice v České Lípě.

S Lucií Bílou.

Truchlila pro něj samozřejmě celá řada lidí včetně jeho maminky Marie Holé (†68), která se nikdy se synovou smrtí nesmířila. Zbytek života se podle mnohých lidí velmi trápila, až ji nakonec vysvobodila smrt a setkání s milovaným Tomášem tam nahoře.

Asi by se rozešli

Lucie Bílá se s rodinou svého milého nikdy nepřestala vídat, i po letech si na něj pravidelně vzpomene. Třeba při výročí jeho smrti. Růžové brýle však na očích nemá a nikdy neměla.

Před časem však přiznala, že by se zřejmě stejně nakonec rozešli, protože byli každý úplně jiný. Buď jak buď, Tomáš Holý navždy zůstal nejen v jejím srdci, ale i v srdcích všech, kteří ho někdy viděli hrát.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden