Suroviny:  50 g strouhaného kokosu  1 cibule  30 g zázvoru  1 lžíce rostlinného oleje  300 g mrkve  2 lžičky medu  1 lžička kari koření  800 ml zeleninového vývaru  200 ml kokosového mléka  mořská sůl  černý pepř  čerstvá petrželová nať Postup: V suché pánvi…

Suroviny:  50 g strouhaného kokosu  1 cibule  30 g zázvoru  1 lžíce rostlinného oleje  300 g mrkve  2 lžičky medu  1 lžička kari koření  800 ml zeleninového vývaru  200 ml kokosového mléka  mořská sůl  černý pepř  čerstvá petrželová nať Postup: V suché pánvi…

Získejte přístup k exkluzivnímu obsahu a jedinečným bonusům.

Suroviny:  4 tortilly  1 vykoštěné kuřecí stehno  trocha oleje  1 malá červená cibule  1 červená paprika  čerstvé nebo naložené papričky Jalapeño  sůl podle chuti  sýr čedar  1 zakysaná smetana Postup: Na pánvi osmahneme kostičky cibule, k nim přidáme nudličky z…

Suroviny:  4 tortilly  1 vykoštěné kuřecí stehno  trocha oleje  1 malá červená cibule  1 červená paprika  čerstvé nebo naložené papričky Jalapeño  sůl podle chuti  sýr čedar  1 zakysaná smetana Postup: Na pánvi osmahneme kostičky cibule, k nim přidáme nudličky z…

Také máte rádi jaro? Krásné období, kdy venku všechno kvete a voní? Pokud se začtete do nového čísla báječného časopisu Můj čas na kafíčko pro ženy, dozvíte se spoustu zajímavých tipů, jako si nadcházející měsíc opravdu užít.  Dočtete se například, že ticho má opravdu léčivou…

Také máte rádi jaro? Krásné období, kdy venku všechno kvete a voní? Pokud se začtete do nového čísla báječného časopisu Můj čas na kafíčko pro ženy, dozvíte se spoustu zajímavých tipů, jako si nadcházející měsíc opravdu užít.  Dočtete se například, že ticho má opravdu léčivou…

Když se řekne Sangria, většině z nás se určitě vybaví slunné pláže a stinné uličky španělských měst. Tento lahodný nápoj si můžete připravit i jednoduše doma! V džbánu promícháme 3 lžíce hnědého cukru se 100 ml horké vody a šťávou z jednoho pomeranče a citrónu. Sezónní ovoce dle…

Když se řekne Sangria, většině z nás se určitě vybaví slunné pláže a stinné uličky španělských měst. Tento lahodný nápoj si můžete připravit i jednoduše doma! V džbánu promícháme 3 lžíce hnědého cukru se 100 ml horké vody a šťávou z jednoho pomeranče a citrónu. Sezónní ovoce dle…

Suroviny:  1 kg jahod  1 vanilkový lusk  1 gelfix 2:1  500 – 700 g krupicového cukru  3 kyseliny citronové Postup: Jahody odstopkujeme, pokrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme vnitřek nožem a přidáme k jahodám. Promícháme a necháme 15…

Suroviny:  1 kg jahod  1 vanilkový lusk  1 gelfix 2:1  500 – 700 g krupicového cukru  3 kyseliny citronové Postup: Jahody odstopkujeme, pokrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Vanilkový lusk rozřízneme, vyškrábneme vnitřek nožem a přidáme k jahodám. Promícháme a necháme 15…

Suroviny:  1 kg třešní  1 gelfix 3:1  350 g krupicového cukru  1 tabulky hořké čokolády  1 lžička kyseliny citronové  pár snítek levandule Postup: Třešně omyjeme, necháme okapat v cedníku, a pak je vypeckujeme. Dále je rozmixujeme a vložíme do širšího hrnce. Gelfix…

Suroviny:  1 kg třešní  1 gelfix 3:1  350 g krupicového cukru  1 tabulky hořké čokolády  1 lžička kyseliny citronové  pár snítek levandule Postup: Třešně omyjeme, necháme okapat v cedníku, a pak je vypeckujeme. Dále je rozmixujeme a vložíme do širšího hrnce. Gelfix…

Suroviny:  1 kg mirabelek  1 celá skořice  1 vanilkový cukr  500 g želírovacího cukru Postup: Mirabelky omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, pecek a rozkrájíme na menší kousky. Ovoce rozmixujeme, zvážíme a přidáme skořici, vanilkový a želírovací cukr. Směs vaříme za…

Suroviny:  1 kg mirabelek  1 celá skořice  1 vanilkový cukr  500 g želírovacího cukru Postup: Mirabelky omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, pecek a rozkrájíme na menší kousky. Ovoce rozmixujeme, zvážíme a přidáme skořici, vanilkový a želírovací cukr. Směs vaříme za…

Suroviny:  300 g jablek  400 g hrušek  50 g mletých ořechů  350 g cukru  1 balíček želírovacího prostředku Postup: Nejdříve jablka i hrušky zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájejte na malé kousky. Poté je rozmačkáme a dáme do hrnce. Přidáme želírovací přípravek, přisypeme…

Suroviny:  300 g jablek  400 g hrušek  50 g mletých ořechů  350 g cukru  1 balíček želírovacího prostředku Postup: Nejdříve jablka i hrušky zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájejte na malé kousky. Poté je rozmačkáme a dáme do hrnce. Přidáme želírovací přípravek, přisypeme…

Suroviny:  1,5 kg očištěné rebarbory  1 pomeranč  500 ml vody  1,5 kg želírovacího cukru  2 lžíce pomerančového likéru Postup: Omytou rebarboru nakrájíme na malé špalíky, přisypeme kůru z půlky pomeranče. Zalijeme asi půl litrem vody a provaříme doměkka. Přidáme cukr,…

Suroviny:  1,5 kg očištěné rebarbory  1 pomeranč  500 ml vody  1,5 kg želírovacího cukru  2 lžíce pomerančového likéru Postup: Omytou rebarboru nakrájíme na malé špalíky, přisypeme kůru z půlky pomeranče. Zalijeme asi půl litrem vody a provaříme doměkka. Přidáme cukr,…

Získejte přístup k exkluzivnímu obsahu a jedinečným bonusům.

Suroviny:  2 kg melounové dužiny  1,5 želírovacího cukru  2 citrony Postup: Meloun oloupeme, dužinu rozkrájíme, vybereme pecky a nakrájíme asi na dvou centimetrové kostičky. Kousky melounu prosypeme ve velké míse cukrem a zalijeme šťávou ze dvou citronů. Přetáhneme fólií a…

Suroviny:  2 kg melounové dužiny  1,5 želírovacího cukru  2 citrony Postup: Meloun oloupeme, dužinu rozkrájíme, vybereme pecky a nakrájíme asi na dvou centimetrové kostičky. Kousky melounu prosypeme ve velké míse cukrem a zalijeme šťávou ze dvou citronů. Přetáhneme fólií a…

Suroviny:  několik kapřích filet  sůl, sladká paprika  drcený kmín  dva stroužky česneku  sójová omáčka  hladká mouka na obalení  1 vejce na obalení  strouhanka na obalení Postup: Rybí filety nakrájíme na proužky, osolíme je a vetřeme do nich prolisovaný česnek. Zakapeme…

Suroviny:  několik kapřích filet  sůl, sladká paprika  drcený kmín  dva stroužky česneku  sójová omáčka  hladká mouka na obalení  1 vejce na obalení  strouhanka na obalení Postup: Rybí filety nakrájíme na proužky, osolíme je a vetřeme do nich prolisovaný česnek. Zakapeme…

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden